15 august 2013

Biffpai ღ (。◕‿◕。) ღ



Juhuuuu snart fredag ¸¸.•*¨*•♫♪
Hvis du skal ha gjester eller benke deg foran TV'n ?

En god pai, som kan gjøres ferdig i god tid før gjestene kommer eller sendingen starter slår aldri feil
Denne oppskriften rekker til 4 personer, blir det litt igjen, er det godt lunch dagen derpå.


Paibunn:
  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel 
  • 2ss vann
Sånn gjør du:

  1. Smuldre smør og mel.
  2. Tilsett 2ss kaldt vann og elt deigen til alt er blandet og deigen myk og smidig.
  3. La stå i ca. 1 time i kjøleskapet. 
  4. Kjevle ut deigen og legg i en paiform, som dekker hele formen.
  5. Prikk bunnen med gaffel og skjær bort det overflødige rundt kantene.
  6. Forstek bunnen nederst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.


Paifyll:
  • 400 g ytrefilet av storfe
  • 1 rødløk
  • Champinjong
  • Søt paprika
  • Oliven
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp og stek biff i strimler. Stek rødløk og sopp.
  2. Fyll bunnen med biff, løk, sopp, paprika (paprikaen trengs ikke forstekes).
  3. Bland 2 dl melk, 1 dl fløte, 3 egg og hell det over paibunnen. 
  4. Legg på steinfri oliven og revet ost. 
  5. ( Hvis du lager den noen timer før den skal serveres, så vent med og tilsette eggblandingen, oliven og ost til rett før du skal sette den i ovnen )
  6. Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter.
  7. Server gjerne en frisk salat og ett glass rødvin til. 

Fabelaktig Douro ღ☼ fra Portugal kan anbefales !

Ha en hyggelig aften - Kos dere !! 

♪♫*¨*.¸¸ ¸¸.*¨*♫♪




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF