}); Edels Mat & Vin: Tilslørte bondepiker ♥ Google+

lørdag 10. august 2013

Tilslørte bondepiker ♥




`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯`
Tilslørte Bondepiker  Tilbake til 70'tallet
Tilslørte bondepiker er en norsk, tradisjonell dessert. Den serveres gjerne i glass.
I bunnen ligger et lag eplemos, over det et lag stekte brødsmuler med sukker og på toppen fløtekrem.

Til 4 porsjoner:
  • 3 stk eple
  • 6 ss sukker
  • 0.5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp
  • Malt kanel
  • 3 dl kremfløte
Sånn gjør du:
Epler:
  1. Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset. 
  2. Ha terningene i en kasserolle sammen med 4 ss sukker og vann. 
  3. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. 
  4. Avkjøl. 
Brødrasp:
  1. Smelt smør og 2 ss sukker sammen i en stekepanne. 
  2. Tilsett brødrasp og fres godt. 
  3. Krydre med kanel og avkjøl. 
Montering:
  1. Pisk fløten luftig.
  2. Anrett epler, krem og brødrasp lagvis i skåler eller glass 
  3. - og server umiddelbart 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar