![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5Pk6rKHt2VrFJ2_p3qUpvSJciFMdX7eiZQzWzNTuEXx48R8aWZhQxLy0tSmGKfqRVPhX5ksiH3K8HLK4_aK2Bl4t-Q0G0mEEOEAw5z8YD3Mwf7HC0DKHE0GdA20tsss6ynJDqCt_8jYi7/s320/199355_10150240556938079_1245303_n.jpg)
`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯`♥
Tilslørte Bondepiker ♥ Tilbake til 70'tallet ♥
Tilslørte bondepiker er en norsk, tradisjonell dessert. Den serveres gjerne i glass.
I bunnen ligger et lag eplemos, over det et lag stekte brødsmuler med sukker og på toppen fløtekrem.
Til 4 porsjoner:
- 3 stk eple
- 6 ss sukker
- 0.5 dl vann
- 2 ss smør
- 6 ss brødrasp
- Malt kanel
- 3 dl kremfløte
Sånn gjør du:
Epler:
Brødrasp:Epler:
- Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset.
- Ha terningene i en kasserolle sammen med 4 ss sukker og vann.
- Kok til eplene er møre og begynner å mose seg.
- Avkjøl.
- Smelt smør og 2 ss sukker sammen i en stekepanne.
- Tilsett brødrasp og fres godt.
- Krydre med kanel og avkjøl.
- Pisk fløten luftig.
- Anrett epler, krem og brødrasp lagvis i skåler eller glass
- - og server umiddelbart ♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar