}); Edels Mat & Vin: Ovnsrett med Kyllingfilet & Grønnsaker Google+

fredag 9. august 2013

Ovnsrett med Kyllingfilet & Grønnsaker


Ovnsretter er noe av det smarteste du kan lage,
- alt kan gjøres på forhånd og den metter mange !
Den inneholder proteinrik mager kylling, poteter,  masse friske grønnsaker og gode smaker !

Herlig smaksrik, sunn, rask og god middag 
Fiks - ferdig - spis !

Du trenger til 6 porsjoner:
  • 6 kyllingfileter
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl grønnsaksbuljong
  • 50 g meierismør
  • 8 hvitløkbåter
  • 4 vårløk
  • 2 rødløk
  • 2 persillerøtter
  • 3 gulrøtter
  • 1 bunt bladpersille
  • 6  poteter
  • 1 rød chilli
  • Sweet chilisaus
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Brun kyllingfiletene raskt i en stekepanne. 
  2. Kutt vårløk i store biter, hakk bladpersille, del rødløkene i båter, skjær persillerot og gulrøtter i biter.
  3. Skrell hvitløk og legg i hele fedd.
  4. Kutt potetene i tynne båter.
  5. Bland alle grønnsakene og fordel dem utover i en ildfast form:
  6. Hell soyasaus og buljong over, legg på biter med meierismør (kan droppe litt av smøret, hvis dere ønsker litt færre kalorier)
  7. Dryss på finhakket chili og hakket bladpersille.
  8. Legg de lune kyllingfiletene på toppen og pensle dem godt med chilisaus.
  9. Krydre med pepper.
  10. Stekes ved 180 °C i ca. 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar