Glutenfri proteinrundstykker med gulrot !


Havregryn gir langsom blodsukkerstigning,, langvarig metthetsfølelse og god fordøyelse.
Halvparten av fiber i havregryn er den sunne kostfiberen betaglukan. Betaglukan er oppløselig fiber, den typen som oppløser seg i et gelelignende stoff som forsinker tømming av magesekken, og gir en betydelig høyere metthetsfølelse.
Det vi kaller for langsomme karbohydrater.

Cottage cheese er egentlig ikke min favoritt ost, men den kan anbefales i bakverk.
Cottage cheese er en myk, umodnet, svakt syrlig ost med adskilte ostekorn Den lages av pasteurisert skummetmelk fra ku som syrnes og tilsettes litt løpe. Mysen fjernes og ostekornene blir vanligvis blandet med en dressing bestående av fløte og litt salt. 
Det er magert, proteinrikt, og er kilde til vitamin B12, vitamin B2 og fosfor.
Med andre ord: kornete, smaker stort sett ingenting, bare litt syrlig... men ganske så sunn 😉

Saftige og gode rundstykker 🌿
Kjekt og ha noen rundstykker i fryseren når man vil ha frokost eller lunch uten altfor mange raske karbohydrater, men med proteiner og langsomme karbohydrater.

De er også perfekt tilbehør til gryter og supper !


Du trenger til 12 stk:
  • 400 cottage cheese
  • 4 egg
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 200 g lettkokte havregryn, knust i blender
  • 1 ts havsalt
  • 1 ss bakepulver
  • 150 g ferdig revet gulrot
  • Sesamfrø og/eller valmuefrø
Sånn gjør du:
  1. Mal 200 gram havregryn i en blender, til mel og hell det over i en bakebolle.
  2. Riv gulrot på ett rivjern.
  3. Kjør egg og cottage cheese i en blender.
  4. Bland sammen havregryn, lettkokte korn og de, som er malt til mel, salt og bakepulver.
  5. Rør inn egg -og osteblandingen.
  6. Bland inn revet gulrot.
  7. Del deigen i 12 emner.
  8. Form rundstykker og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  9. Dryss over litt sesamfrø ( -og valmuefrø, hvis du har)
  10. Stekes på 180°C varmluft, midt i ovnen i 20-25 minutter.
Rundstykker med salat, LobNobs og majones !

Steg for steg ⬇

Ingredienser
Rundstykker - steg for steg 👇

Mal havregryn til mel

Egg og cottage cheese

Bland sammen de tørre ingrediensene

Ferdig deig 

Klare til steking

Glutenfri protein rundstykker med gulrot !

Nydelig morgenstemning når jeg kjørte barnebarnet til skolen i Veldre, Ringsaker i dag.
Dagene blir lengre -og enda bedre.... lyse lange kvelder 💛
Såmmå å je æ hen i væla, bære je ser Mjøsa 💙


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF