Arme riddere med vaniljekesam & jordbær !



Litt gammelt brød, melk, egg, sukker, kanel og en varm panne er alt du trenger for å lage desserten med det særegne navnet. Retten, som først dukker opp i en dansk kokebok i 1703, finnes også utenfor Danmark med nesten samme navn.
Svenskerne har skiftet arme ut med fattige (fattiga riddare), og i England kaller de retten for Poor knights eller Poor knights of Windsor.

Der er en myte om, at navnet har noe med at korsriddere dro til Jerusalem for å forsvare den kristne tro, men det er neppe tilfelle. De fleste mener navnet“fattige” kommer av, at det er en fattigmannsrett, hvor man bruker tørre brødrester til en dessert.
Den mystiske referansen til riddere er formodentlig først kommet til, etter at retten hadde eksisteret i lang tid. De fleste tror at retten oppstod i Frankrike i løpet av 1600-tallet. 

🍓
Her kan du bruke tørt, gammelt, men muggfritt brød 🍞
Arme riddere ble ofte servert kun med ett dryss sukker eller rørte bær.

Om du velger grovbrød eller loff velger du selv.
Skal retten serveres til dessert er det beste alternativet fint brød eller loff.

Perfekt frokost eller god lunch, men mange serverer retten til dessert også faktisk.
Til dessert passer det godt med litt vispet krem, vaniljesaus eller is og friske bær 🍒

Denne utgaven er med mager vaniljekesam, jordbærsyltetøy, friske jordbær & melisdryss🍓


Du trenger:
  • 4 skiver loff eller godt brød
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 2 dl melk
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts malt kanel
  • Smør
  • Vaniljekesam, mager
  • Jordbærsyltetøy
  • Jordbær
  • Melis
Sånn gjør du:
  1. Visp egg lett sammen med sukker, melk, kardemomme og kanel.
  2. Hell blandingen i en lav form.
  3. Legg brødskivene i eggblandingen og la dem bli gjennombløte.
  4. Stek brødskivene i godt smør i en stekepanne på middels varme på begge sider, til de er gylne.
  5. Server med ønsket tilbehør.
Ingredienser

Arme riddere 

Arme riddere


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF