Cannelloni med tomatsaus og spinat !


Cannelloni er store hule pastarør.
Denne velsmakende fylte pastaretten er kalt cannelloni i Italia, og er kjent i Amerika, som manicotti. Ordet cannellone betyr bokstavelig talt "et stort rør".
Denne pastaretten har fulgt millioner av italienske immigranter rundt om i verden, til Nord- og Sør-Amerika, Spania og Australia. Oppskriften spredte seg snart som ild i tørt gress gjennom alle sosiale klasser og dukket opp i katalanske* kokebøker på begynnelsen av 1900-tallet.

* Katalansk er et romansk språk som snakkes av over ni millioner mennesker. Katalansk er offisielt språk i Andorra, de spanske regionene Catalonia, Valencia-regionen, Balearene og den italienske byen Alghero på Sardinia. Språket snakkes også i enkelte områder i Aragón og Murcia i Spania og i Frankrike.

🍅
I denne oppskriften bruker jeg supergrønnsaken spinat 🌿
Spinat har lavt energi- og fettinnhold og et høyt innhold av beta-karoten, folat, vitamin C, kalium og kostfiber. Spinat er også en kilde til vitamin E, vitamin B6, magnesium og kopper. Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen, som bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Folat, vitamin B6 og magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Jeg bruker babyleaf, babyspinat 🌿
Den har blitt stadig mer populær på grunn av sin søtere smak og delikate blader, som er myke og kan også spises rå i salater. Det er i utgangspunktet den samme, som vanlig stor spinat, men høstes på et tidlig stadium av planteveksten. Babyspinat blir høstet mellom 15-20 dager etter den har blitt plantet. Vanlig spinat høstes 45-60 dager etter planting. 

Cannelloni blir ofte laget med lasagne/pastaplater. 
Da må pastaplatene kokes i 3-5 minutter på forhånd, hvis du ikke bruker fersk pasta. Legg de myke lasagneplatene over på plastfolie. Legg på kjøttblandingen og rull dem sammen, legg dem med skjøten ned i en ildfast form.

Jeg kjøpte cannelloni på Nye Grønt & Godt på Hamar !
Herlig pastarett med nydelig tomatsaus 🍅
Serveres med salat 🌿


Til 3-4 porsjoner:
  • 12-14 stk cannelloni 
  • 400 g kjøttdeig
  • Stekesmør
  • Tomatsaus *
  • 1 løk
  • 65 g babyleaf eller spinat
  • 1 ts oregano
  • Revet ost
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Lag tomatsausen og sett den til side.
  2. Stek kjøttdeig og løk i godt smør. til kjøttdeigen er stekt og løken er gyllen.
  3. Tilsett oregano og 8 ss av tomatsausen.
  4. Tilsett spinat, del eller klipp den opp i mindre biter, da de skal fordeles i pastarør.
  5. Kok opp og smak til med salt og pepper. 
  6. Fyll cannelloni med kjøttblandingen og legg dem i en smurt ildfast form. Bruker du pastarør, så lønner det seg å ha fyllet i en sprøytepose. 
  7. Hell over resten av tomatsausen.
  8. Dryss over revet ost og stek canneloni i stekeovn på 180°C i ca. 30 minutter. Jeg bruker funksjonen damp, 25% damp og 75% varmluft, på stekeovnen, når jeg lager gratenger. 
Tomatsaus:
  • 400 g hakket tomat med hvitløk og oregano
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater og tomatpure.
  2. La sausen koke i 15 minutter. 
  3. Smak til med salt og pepper.
Steg for steg 👇 Hvordan du gjør det -og hvordan du - ikke skal gjøre det 😅

Cannelloni

Det beste kjøkkenredskapet : SAKS !

Skal fylle cannelloni... 

.... det gikk ikke bra 😅

Fyller cannelloni.. 👍

Legg på tomatsaus og ost 

Klar til steking

Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF