}); Edels Mat & Vin: Fiskesuppe’gryte – med futt i ♪♫♪ Google+

tirsdag 27. august 2013

Fiskesuppe’gryte – med futt i ♪♫♪


Denne retten var litt i overkant spennende og komponere c",)
Dro på CC Mat i Hamar og handlet.
Der selger de blant annet fersk fisk og sjømat fra : Knutstad & Holen A/S

Oppskriften skrev jeg ned under kokkeleringen
-og dette ble resultatet; Smakte nydelig (*-*)

Ingredienser:
Til 6 porsjoner:
  • 2 ts rød curry pasta 
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 l fiskebuljong/fond 
  • 2 ss fish sauce
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 box hakket tomat
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ts hvitløk, Gourmet Garden
  • 1 rød chili
  • 4 vårløk
  • 1 sitron
  • Frisk dill
  • 3 dl kremfløte
  • 300 g torskefilet
  • 300 g ørretfilet
  • 300 g laksefilet
  • 500 g blåskjell
Fremgangsmåte:
  1. Fres rød curry paste, hakket sjalottløk, hvitløk og hakket rød chili i solsikkeolje.
  2. Tilsett tørr hvitvin og la det surre litt.
  3. Tilsett fiskebuljong/kraft, fish sauce, grovhakket fennikel, gulrøtter i skiver, tomater og kremfløte.
  4. La det koke litt, ca. 10 min.
  5. Ha i terninger av torskefilet, ørretfilet, laksefilet, renset og vasket blåskjell.
  6. Tilsett også hakket vårløk, en «potte» hakket/klippet dill og saften av ½ sitron.
  7. La det trekke/dampe under lokk, til blåskjellene åpner seg -og fisken er kokt. Ca. 10 minutter.
Serveres rykende varm med nystekte hvitløksbaguetter - og en dusk persille ♪♫♪

Ingredienser ! 

Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2010 ♪♫♪




  • Farge: Middels dyp grønngul.
  • Lukt: Aroma med fint preg av sitrus, blomst og grønne urter.
  • Smak: Frisk og sitruspreget, innslag av urter og bladverk, hint av mineraler i ettersmaken.
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Apertiff  
  • Land/distrikt: Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Muscadet de Bourgogne 100%
  • Metode: Presset pneumatisk, trad. vinifikasjon, etter gjæring har vinen ligget på bunnfallet i ca. 8 md. uten omstikk.
  • Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 2,00 g/l Syre: 6,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  •  
    ♪♫♪
    Det beste et menneske kan gjøre er å spise og drikke og unne seg gode dager midt i alt sitt strev (*-*)  sitat fra Bibelen

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar