24 august 2013

BIFFPIZZA a’ la Edel ♫♪


Biffpizza er veldig godt, det eneste er at biffkjøttet av og til kan bli litt overstekt.

Du må i alle fall ikke gå i den fella -at du steker biffen først, den skal legges på rå !

Serveres rykende varm med ruccola påstrødd litt maldonsalt ღღ
Herlig 'kosemose'mat' 💕

Pizzabunn:
  • 500 g hvetemel eller pizzamel / ca. 7 dl
  • 1 pose tørr pizzagjær
  • 3 dl vann
  • 1/4 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen. 
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  4. La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stå lenger.
Pizzasaus:
  • 4 store smakstomater 
  • 4 ss tomatpurè
  • 1 dl vann
  • 2 ts hvitløk (Gourmet Garden)
  • Salt & pepper
  • Oregano & Basilikum 
  • 1 ss rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær tomatene i biter, kok opp tomater, tomatpure, vann, tilsett litt olje og smak til med krydder.
  2. Bruk gjerne friske urter, men tørket går helt greit.
  3. Kokes i ca. 20 minutter.
  4. Mos den med stavmikser til riktig konsistens.
Pizzafyll:
  • Ytrefilet (rå) krydres med masse biffkrydder
  • Løk (surres litt i smør først)
  • Søt paprika i ringer
  • Revet Jarlsberg ost
Montering:
  1. Kjevle ut pizzabunnen på en langpanne, la den heve i ca. 20 minutter.
  2. Legg på pizzasaus.
  3. Legg på løk, paprika og rå biff.
  4. Dryss over masse revet ost.
  5. Stekes ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Hvis du ønsker ett glass vin til, kan jeg anbefale ;
Masi Campofiorin 2009


  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma med preg av røde bær og litt tørket frukt.
  • Smak: Bløt og litt sødmefull, preg av fat i ettersmaken.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Storvilt  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Øvrige
  • Årgang: 2009
  • Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Metode: Ripassometoden 24 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 2,70 g/l Syre: 5,70 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF