10 august 2013

Kreolsk marinert laks -på en seng grønnsaksrisotto ☼


En velsmakende god middag !
Litt dårlig bilde dessverre, men den smaker smaskens !!

Til 2 porsjoner:
  • Kreolsk laksefilet
  • 1,5 dl arborio ris 
  • 2-3 sjalottløk
  • 1 gulrot
  • 50 g  sellerirot
  • 1 rød paprika
  • 3 tomater
  • 4 store sjampinjonger
  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 ss parmesanost
  • 1/2 - 1 dl lettmelk
  • 2 ss extra virgen olivenolje
  • 2 ss balsamico-eddik
Fremgangsmåte:
  1. Finhakk sjalottløk, hvitløk, gulrot, sellerirot og paprika, og del soppen i skiver.
  2. Tomatene deles i små båter. 
  3. Fres først sjalott- og hvitløk i en dyp stekepanne eller vid kasserolle i noen spiseskjeer olivenolje i to minutter, tilsett resten av grønnsakene (tomatene skal tilsettes når risottoen er ferdig) og fres i to min. til. 
  4. Ha så i risen. Risotto skal kokes i omlag 20 minutter, varm kyllingkraft has i litt etter litt og risen skal helst røres i hele tiden.
  5. Et par minutter før risottoen er klar, har du i lettmelk og parmesan.
  6. Smak til med pepper og eventuelt salt. NB! Risottoen skal være saftig, men ikke flytende.
  7. Stek laksen i panne med lokk, med skinnsiden ned.
  8. Reduser balsamico edikk i en kasserolle til en tredjedel gjenstår - og eddiken er nesten sirupaktig i konsistens. Smak til med litt sukker for å runde av smaken. 
  9. Rett før servering har du i tomatene, og anretter risen på en tallerken med fisken oppå. 
  10. Hell litt god olivenolje og redusert balsamico-eddik rundt retten.
Pynt gjerne med litt sitron og sitronmelisse.

✿⊱╮ God middag !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF