18 august 2013

Brownies- og ostekake med bringebærkrem ◠‿◠✿

SØNDAG - for en herlig dag 
- og selv om det regner og blåser ♫♪ Kos dere inne da vel
Denne kaken er laget på bestilling av min datter Silje, som fant oppskriften på internett.


Ingredienser :
  • 200 gram kokesjokolade 
  • 200 gram smør
  • 250 gram melis
  • 3 egg
  • 110 gram hvetemel

Smelt sjokoladen i vannbad. Kjør melis og smør i en kjøkkenmaskin, til det blir kremaktig. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett melet litt etter litt og kjør til du har en jevn blanding. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen og kjør blandingen til den er godt blandet.

Ha blandingen i en rund kakeform 26Ø


Ostefyll :
  • 400 gram philadelfiaost, naturell
  • 150 gram melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg
Ha kremost, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til du har en jevn masse. 
Tilsett ett egg av gangen og rør godt sammen til blandingen er jevn og kremaktig.
Fordel ostemassen forsiktig oppå browniesdeigen.
Stek kaken ved 170 grader i ca. 40 minutter. 

Avkjøl kaken helt på rist. 
Dekk den til og sett i kjøleskapet i minst to timer.


Bringebærkrem:
  • 3 dl kremfløte
  • 100 gram melis
  • 150 gram bringebær
  • Friske bringebær til pynt
Mos og rør bærene godt sammen med melisen. 
Dersom du benytter frosne bær, bør bærene være opptint og  du bør helle av mesteparten av bringebærsaften.
Visp fløten stiv.
Tilsett rørte bringebær og bland godt sammen.
Fordel bringebærkremen over kaken
Rett før servering pynter du med friske bringebær.

 ♥ஜ Ha en fin dag !! ♥ஜ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF