Servert med nypoteter, gulrøtter, agurksalat og nydelig saus av fiskekraft, hvitvin, meierismør og persille 🌿
Sånn gjør du:
Hvitvinsaus
- Forvarm stekeovnen til 200 ºC.
- Skrap bort skjellene med en kniv eller bruk en fiskeskrape.
- Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene og fjern eventuelt rester av blodranden.
- Klipp bort hodet, det ytterste av halen, likeså finnene. Tørk fisken godt utenpå og inni.
- Pensle et ark tykk aluminiumsfolie med smør.
- Gni fisken inn med salt og pepper både utvendig og i buken.
- Lag en blanding av smør, hakket persille, dill og sitronsaft og fordel dette i buken på fisken.
- Ta gjerne litt urter utenpå fisken og legg på noen sitronskiver.
- Pakk inn fisken og legg den i en langpanne.
- Stek på nederste rille i ca. 45 minutter. Steketiden varierer etter størrelsen på fisken. 45 minutter passer på en stor ørret på 2-3 kg.
- 1 stk stor agurk
- 3 ss eddik (vanlig norsk 7%)
- 2 dl vann
- 3 ss sukker
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- Høvle agurken i tynne skiver med ostehøvel.
- Legg skivene i en skål.
- Lag en lake av vann, eddik og sukker.
- Smak til med salt og pepper.
- Salaten bør stå og trekke i minimum 20 minutter før den serveres.
Hvitvinsaus
- 5 dl tørr hvitvin
- 1 dl fiskekraft
- 1 bunt persille
- 100 g meierismør
Sånn gjør du:
|
hvor mange er denne oppskriften beregnet til?
SvarSlettDet kommer ann på om det er storspisere. 4-6 personer :)
Slett