Hollandaisesaus passer perfekt til fisk, grønnsaker og porsjert egg.
Den er ikke vanskelig å lage hvis du holder den passe varm frem til servering.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 eggeplommer
- 150 g godt ekte smør
- 2 ss sitronsaft
- Salt
Sånn gjør du:
- Smelt smøret til sausen.
- Ha eggeplommene i bolle, som tåler varme.
- Tilsett sitronsaft og litt salt.
- Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smøret bør ikke være over 70 grader når det tilsettes. Visp godt til sausen har en fin konsistens.
- Nå kan du helle sausen over i en liten kjele, pass på at den ikke koker -og den må ikke bli kaldere enn 40 grader, da vil den skille seg når du varmer den opp igjen, men pass på så den ikke koker da... 😅
Alt smøret er tilsatt, visper og visper..... |
Sausen er klar til servering ! |
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar