}); Edels Mat & Vin: Chicken Chop Suey 🐔 Google+

mandag 2. januar 2017

Chicken Chop Suey 🐔


CHOP SUEY betyr blandede biter, så den kan lages med mange forskjellig ingredienser.

Det er vel den kinesiske retten, som er best kjent i Norge og, som det finnes 1000'vis av forskjellige oppskrifter på.

👉 Biff chop suey  - og 
👉 Svin chop suey kan også anbefales.

Herlig smakfull, sunn rett med mager kylling og masse grønnsaker 🌾


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g kyllingfilet
  • Rapsolje
  • 1 stk løk
  • 1/2 stk purre
  • 1-2 stk gulrøtter
  • 1 paprika
  • 100 g sjampinjong
  • 225 g bambusskudd 
  • 3 dl vann 
  • 1 hønsebuljongterning eller tilsvarende i fond
  • 1 ss maisennamel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus
Sånn gjør du:
  1. Skjær kyllingen i strimler og brun den lett i olje. 
  2. Hakk løk og skjær sopp i skiver. 
  3. Brun løk og sopp sammen med kyllingen.
  4. Skjær purre i ringer, paprika i terninger og gulrøttene i tynne strimler.
  5. Ha alt i en gryte eller høy stekepanne, sammen med bamusskudd og hell over vann og kjøttfond.
  6. La retten småkoke i ca. 10 minutter.
  7. Jevn retten med maisennamel utrørt i litt vann.
  8. Kok opp og smak til med salt, pepper, soyasaus og østerssaus.
  9. Tilsett en dråpe sukkerkulør hvis du vil ha den litt mørkere.
  10. Server retten med kokt ris eller nudler.
Ingredienser 🐔

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar