Bolognese er en tomatbasert kjøttsaus, jeg brukte karbonadedeig som inneholder mindre fett
enn vanlig kjøttdeig av storfe.
Kjøttsaus tilberedt i Crock-Pot passer seg selv mens du er på jobb, skole eller fritidsaktiviteter.
Det gjenstår bare og koke 'spaghetti' når du kommer hjem igjen !
Spaghetti bolognese er en av de, hvis ikke den mest spiste pastaretten i verden
-og når man bytter ut pasta med søtpotet blir den mye sunnere, men like god ✿
Du trenger til 6-8 porsjoner:
- 800 g karbonadedeig
- 400 g tomater på boks
- 2 stk gulrøtter, revet
- 1 stk løk, hakket
- 1 stang stangselleri, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 neve baby spinat, grovhakket
- 3 ss tomatpure
- 1 ts oregano
- 1 ts timian
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 4 stk søtpotet
- Parmesan
- Basilikum
- Persille
Sånn gjør du:
- Stek karbonadedeig raskt i en varm stekepanne med litt smør eller olje eller brun karbonadedeigen i innerkasserollen hvis du har innerkjele av metall med DuraCeramic-belegg.
- Legg alle ingrediense i Crock-pot-gryta, unntatt søtpotet, revet ost og urter.
- Bland alt godt sammen.
- Kok kjøttdeigblandingen i 7-8 timer på LOW eller 4-5 timer på HIGH. Kan gjerne koke lenger også. Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en slow cooker er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.
- Bland inn friske urter rett før servering.
- Skrell søtpotet og lag 'spaghetti' med en spiralizer/spiralkutter.
- Kok opp lettsaltet vann, legg i søtpotet, kok opp og la det koke ca. 5 minutter.
- Sil godt av vannet.
- Legg søtpotetspaghetti på en tallerken, legg på bolognese og dryss over revet parmesan.
- Spis & Nyt !
Tips:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar