Crock-Pot Sweet Potato Spaghetti Bolognese ✿


Bolognese er en tomatbasert kjøttsaus, jeg brukte karbonadedeig som inneholder mindre fett
enn vanlig kjøttdeig av storfe.
Kjøttsaus tilberedt i Crock-Pot passer seg selv mens du er på jobb, skole eller fritidsaktiviteter.
Det gjenstår bare og koke 'spaghetti' når du kommer hjem igjen !

Spaghetti bolognese er en av de, hvis ikke den mest spiste pastaretten i verden
-og når man bytter ut pasta med søtpotet blir den mye sunnere, men like god 


Du trenger til 6-8 porsjoner:
  • 800 g karbonadedeig
  • 400 g tomater på boks
  • 2 stk gulrøtter, revet
  • 1 stk løk, hakket
  • 1 stang stangselleri, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 neve baby spinat, grovhakket
  • 3 ss tomatpure
  • 1 ts oregano
  • 1 ts timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 stk søtpotet
  • Parmesan
  • Basilikum
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Stek karbonadedeig raskt i en varm stekepanne med litt smør eller olje eller brun karbonadedeigen i innerkasserollen hvis du har innerkjele av metall med DuraCeramic-belegg.
  2. Legg alle ingrediense i Crock-pot-gryta, unntatt søtpotet, revet ost og urter.
  3. Bland alt godt sammen.
  4. Kok kjøttdeigblandingen i 7-8 timer på LOW eller 4-5 timer på HIGH. Kan gjerne koke lenger også. Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en slow cooker er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.
  5. Bland inn friske urter rett før servering.
  6. Skrell søtpotet og lag 'spaghetti' med en spiralizer/spiralkutter.
  7. Kok opp lettsaltet vann, legg i søtpotet, kok opp og la det koke ca. 5  minutter. 
  8. Sil godt av vannet.
  9. Legg søtpotetspaghetti på en tallerken, legg på bolognese og dryss over revet parmesan.
  10. Spis & Nyt ! 
Tips: 
Rester av bolognese kan brukes som pizzafyll, på ostesmørbrød eller fryses til neste pastamiddag.

Ingredienser  
Bruner karbonadedeigen i innerkjelen
Det kan du gjøre hvis den har DuraCeramic-belegg, men ikke hvis du har keramisk kjele 
Karbonadedeigen er brunet, nå skal alt bare 'kastes' i gryta 
Ingrediensene er tilsatt i kjelen 
Blandet alt godt sammen  Nå skal den 'koke' på HIGH i 5 timer ✿ Den kan også kokes på LOW i 8-9 timer !
Lager søtpotetspaghetti 
Søtpoteten kan forberedes i god tid og oppbevares i plast i kjøleskapet til den skal kokes 
Bolognese kokt i 5 timer
Urter og revet parmesan  
Kokt søtpotetspaghetti  
Klar til servering  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF