16 januar 2017

Laks i form med poteter & pesto ✿ Resteform !


Laks stekt i stekeovn, sammen med grønnsaker er en enkel, god rett, som kan varieres med grønnsaker og rester som du finner i kjøleskapet 🍅

Det er greit å få ryddet opp litt i grønnsaksskuffen.
Jeg fant litt av hvert, noe helt og noe halvt, samt noen kokte poteter fra søndagsmiddagen.

Laksen fant jeg også på tilbud på grunn av dårlig dato.
Enkelt, sunt og godt 🌿



Du trenger (sånn cirka - bruk de grønnsakene du har) til 4 porsjoner:
  • 500 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 400 g kokte poteter
  • Pesto, lag gjerne den selv -oppskrift  👉 her
  • 1/3 squash
  • 1/2 rød søt paprika
  • 6 sukkererter 
  • 1 liten rødløk
  • 1 gulrot
  • 2 vårløk
  • 6 små tomater
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum, frisk
Sånn gjør du:
  1. Rens og skjær paprika i strimler og squash, vårløk og rødløk i biter. 
  2. Skrell gulrot og skjær den i ganske tynne skiver. 
  3. Stek grønnsakene (unntatt tomatene) i en varm stekepanne med litt olje noen minutter.
  4. Tilsett kokte poteter i biter og la det steke ytterligere noen minutter.
  5. Krydre godt med salt og pepper.
  6. Legg alt over i en ildfast form.
  7. Legg laksefilet, over grønnsakene, krydre med salt og pepper.
  8. Smør på ett godt lag med pesto på laksefiletene. Pesto kan du selvsagt lage selv, men hvis det skal gå fort unna er det helt greit med ferdig pesto på glass.
  9. Legg på halve tomater.
  10. Stekes ved 200 °C i 12-15 minutter.
  11. Dryss over frisk, grovhakket basilikum ved servering.
Steker grønnsaker 
Stekte grønnsaker og poteter 
Klar til steking 


Ingredienser Laksen har også snart sett sine beste dager !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF