Dette ostesmørbrødet er en fransk nasjonalskatt, som serveres overalt i Frankrike.
Vi skal tilbake til tidlig 1900-tallet hvor en Fransk café var den første, som hadde denne på menyen.
Ostesmørbrødet er fylt med ost og skinke -og toppet med hvit saus.
Snadder - Bon appetitt ✿ ✿ ✿
Til 4 stk Croque Monsieur trenger du:
Ostesmørbrødet er fylt med ost og skinke -og toppet med hvit saus.
Snadder - Bon appetitt ✿ ✿ ✿
HVIT SAUS:
- 2 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 2 dl melk
- 100 g revet ost
- 1 ts dijonsennep
- ¼ ts muskat
- 1 ts salt
- ½ ts nykvernet pepper
- 8 skiver formloff
- 8 skiver kokt skinke
- 8 skiver ost
- 8 ts grov sennep
Sett ovnen på 180 °C og skru på grillelementet.
Hvit saus:
- Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør det sammen.
- Spe med melken litt etter litt, mens du rører godt med en visp. Rør hele tiden og vær forsiktig med varmen så det ikke brenner seg.
- Når all melken er rørt inn og sausen er tykkflytende tilsetter du i revet ost.
- Rør til osten er smeltet.
- Smak til med dijonsennep, muskat, salt og pepper.
- Smør brødskivene godt med meierismør på én side og legg dem under grillen med smørsiden opp, slik at smøret smelter og denne siden blir gyllenbrun og sprø.
- Ta ut skivene og smør den andre siden (den det ikke er smør på) med grov sennep, før du legger på en skive ost, to skiver skinke og nok en osteskivene. Legg skivene sammen slik at ost og skinke havner i midten og de ristede sidene, med smør vender utover.
- Legg smørbrødene på en stekeplate og hell ostesausen forsiktig over.
- Sett smørbrødet ca 20 cm under grillen, slik at ostesausen blir brunet sakte, mens hele smørbrødet varmes opp innvendig.
- Ostesmørbrødet er ferdig når toppen er gyllenbrun.
Stekt/ristet loff med smør i stekeovn ✿ |
Monterer sammen ostesmørbrød ✿ Formen min blir litt liten tror jeg.... |
Skal helle over saus ✿ |
Helt over saus ✿ |
Ferdig stekt ✿ Litt søl da men..... |
Klar til servering ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar