Ingenting er vel bedre enn en god biff 💗
- eller verre enn en seig biff !!
Det viktigste er at kjøttet er godt temperert i romtemperatur og stekepannen er skikkelig varm.
Her har jeg etterstekt dem i stekeovn, det lønner seg i hvert fall hvis du skal steke mange !
Servert med enkelt bifftilbehør, bakt potet, bearnaise og sprø grønnsaker.
Spis & Nyt ♫♪
Dagens vin: Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2014
Du trenger:
- Biff , 200 g per person
- Bakepoteter
- Kryddesmør *
- Sukkererter
- Vårløk
- Sopp
- Små tomater
- Salt
- Pepper
- Bearnaisesaus *
Perfekt biff:
- La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
- Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
- Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder, hvis de ikke er ferdig krydret. Jeg brukte ferdigkjøpt pepperbiff i dag, som jeg kun saltet litt.
- Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen, det skal være god plass i pannen så biffen blir stekt -ikke kokt !!
- Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. (Du kan brune dem lenge før servering og oppbevares kjølig frem til en times tid før servering. Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes videre i stekeovn.)
- Forvarm ovnen til 125 grader.
- Etterstek biffene i stekeovn:
Rå : 15 minutter
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 10 minutter før servering.
Bakt potet:
- Stek bakepotetene, innpakket i folie, i stekeovn på 250 grader i ca. 1-2 timer, avhengig av størrelsen.
- Bruk en strikkepinne, for og sjekke om potetene er ferdig.
- Server poteten med en raus bit kryddersmør.
(Potetene holder seg varme lenge, så stek dem før du steker biffene. Kan settes inn igjen i ovnen mens biffene hviler)
Grønnsaker:
- Skjær sopp i skiver og vårløk i biter. Tomater og sukkererter kan være hele.
- Varm opp stekepannen med godt smør.
- Stek soppen litt før du tilsetter de andre grønnsakene.
- Stek til grønnsaken er varme, men fremdeles sprø.
- Krydre godt med salt og pepper.
Bearnaisesaus finner du oppskrift på 👉 her.
Kryddersmør kan du også lage selv, selv om jeg brukte Synnøve sin i dag.
Oppskrift 👉 her.
Produsert etter "ripasso" metoden, annengangsgjæring på drueskall etter Amarone produksjonen. Vinen lagres 18 måneder på slavonsk eik (fra Kroatia).
Intens rubinrød farge. Flott krydret nese med toner av sort pepper, hint av tobakk, lakris, fat og sjokolade. Smaken er fyldig og kraftig med innslag av kirsebær og mørke bær.
Rik på smak med god balanse.
♪
Smak: Bløt og lett sødmefull, preg av røde bær og tørket frukt, hint av bittert.
Smak: Bløt og lett sødmefull, preg av røde bær og tørket frukt, hint av bittert.
Lukt: Aroma preget av modne mørke og røde bær, tørket frukt og urter, hint av fat og vanilje.
Farge: Dyp rød.
Produsent: Tommasi
Årgang: 2014
Land, distrikt, underdistrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
Land, distrikt, underdistrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
Råstoff : Molinara 10%, Rondinella 20%, Corvina 70%
Alkoholprosent: 13%
Syre: 5,8 gram per liter
Sukker: 6,2 gram per liter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar