60'tallets sjokoladekake med romessens og lys sjokoladekrem ♫


Hvis du er oppvokst på 50'-70' tallet 
husker du sikkert sjokoladekaken med lys krem, som mor og bestemor bakte 💛 

Lukt og smak kan bringe frem gamle minner, både positive og negative 💚
Denne kaken bringer frem gode barndomsminner 🍃

Det fantes ikke så mye fint bakeutstyr før i tiden, men man kom langt med en gaffel !
Den kan med fordel lages dagen før servering, så den får satt seg !


Kakebunn:
  • 100 g smør
  • 300 g sukker
  • 2 egg
  • 3 ss bakekakao
  • 300 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl melk
  • Skall av en sitron
  • 3-4 dråper romessens
Sånn gjør du:
  1. Rør smør og sukker hvitt. 
  2. Ha i eggene, ett om gangen.
  3. Bland det tørre og rør inn i deigen vekselvis med melken, sitronskall og romessens.
  4. Hell røren i en, smurt, rund kakeform, 25Ø med bakepapir i bunnen.
  5. Stekes ved 180 grader i 45 minutter.
  6. Avkjøles før den deles i 2 deler.

Sjokoladekrem:
  • 300 g  melis
  • 150 g smør
  • 3 eggeplommer
  • 120 g kokesjokolade
  • 6 ss sterk kaffe
  • 1 ts vaniljesukker
  • Litt sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. La smøret stå i romtemperatur en times tid, så det er mykt. 
  2. Rør sammen melis, smør og eggeplommer.
  3. Smelt sjokoladen i kaffen (jeg satt den 15 sekunder i mikrobølgeovnen)
  4. Tilsett sjokoladen i smørkremen sammen med vaniljesukker og sitronsaft. (Er du veldig glad i rom, så kan du spandere på ett par dråper i kremen også)
  5. Pisk alt godt sammen til en luftig krem. 
Montering:
  1. Del kakebunnen i 2 deler.
  2. Legg på halvparten av sjokoladekremen.
  3. Legg på den andre halvdelen av kaken og smør utover resten av kremen.
  4. Lag mønster med en gaffel.
  5. Sett kaken i kjøleskapet, gjerne natten over -så den får 'satt' seg.
Visper sukker og smør hvitt ♫
Kakerøren er klar ♫
Ferdig stekt ♫
Skal dele kaken i to og smøre på krem ♫ 

Kaffen er klar ♫

1 kommentar:

Print Friendly and PDF