Svinefilet med grønnsaker & klementin ♪♫


Svinefilet er noe av det møreste kjøttet du kan få !
Du kan velge mellom indrefilet og ytrefilet.
Indrefileten er den møreste, men den inneholder mye sener og fett, som må fjernes før den stekes.
Ytrefileten er nesten like mør -og er lettere å finskjære.

Servert med gode grønnsaker og en helt fantastisk saus blir det ett godt og sunt måltid 💕
Sunn nok til hverdags og god nok til selskap !
- Spis & Nyt ♪♫

Dagens vin: Campo Viejo Reserva 2009


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g svinefilet, jeg brukte ytrefilet 
  • 1/2-1 grønn squash
  • 1 paprika
  • 1 purre 
  • 200 g små tomater
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond
  • 2 klementiner til sausen + 1 til den ferdige retten
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts maizenna
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Finskjær svinefilet fri for fett og sener.
  2. Stek svinefileten, krydret med salt og pepper raskt rundt det hele i en varm stekepanne, med litt olje og smør. Legg den til side.
  3. Ha kjøttkraft, saft og finstrimlet skall av 2 stk klementiner og soyasaus, i samme panne som du stekte svinefileten i.
  4. Jevn sausen med maisennamel ut rørt i kaldt vann, og smak til med litt pepper og eventuelt salt, soyasausen inneholder mye salt -så smak på sausen først !
  5. Skjær alle grønnsakene i biter, unntatt sukkererter og tomater, de kan brukes hele.
  6. Legg grønnsakene i sausen og legg fileten over.
  7. Ha på lokk og la det hele småputre i ca. 10 minutter hvis du bruker indrefilet, 15 minutter med ytrefilet. Jeg liker den svakt rosa, hvis du vil ha den gjennomstekt så legg til 5 minutter, men da bør du vente med å tilsette tomater til retten har kokt i ca. 10 minutter.
  8. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver.
  9. Server indrefilet i skiver, sammen med grønnsaker, saus, noen klementinbåter og hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta.
Fløtegratinerte poteter passer godt til denne retten,oppskrift her
Forbered og stek potetene først, da de tar lengst tid.
Svinefilet og grønnsaker er klart på ca. 40 minutter ♪♫💕

Campo Viejo Rioja Reserva 2009



Steker svinefilet ♪♫
Klementinskall og saft ♪♫ Det er så godt sammen med soyasaus !!
Skal småkoke under lokk i 10-15 minutter ♪♫
Klar til servering ♪♫
Smaker helt nydelig ♪♫

Ingredienser ♪♫
Dagens vin ♪♫
Ottestadstien i Hobergskogen - Bekkelaget, Hedmark ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF