Svinefilet med grønnsaker & klementin ♪♫


Svinefilet er noe av det møreste kjøttet du kan få !
Du kan velge mellom indrefilet og ytrefilet.
Indrefileten er den møreste, men den inneholder mye sener og fett, som må fjernes før den stekes.
Ytrefileten er nesten like mør -og er lettere å finskjære.

Servert med gode grønnsaker og en helt fantastisk saus blir det ett godt og sunt måltid 🌿
Sunn nok til hverdags og god nok til selskap !
- Spis & Nyt ♪♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g svinefilet, jeg brukte ytrefilet 
  • 1/2-1 grønn squash
  • 1 paprika
  • 1 purre 
  • 200 g små tomater
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond
  • 2 klementiner til sausen + 1 til den ferdige retten
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts maizenna
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Finskjær svinefilet fri for fett og sener.
  2. Stek svinefileten, krydret med salt og pepper raskt rundt det hele i en varm stekepanne, med litt olje og smør. Legg den til side.
  3. Ha kjøttkraft, saft og finstrimlet skall av 2 stk klementiner og soyasaus, i samme panne som du stekte svinefileten i.
  4. Jevn sausen med maisennamel ut rørt i kaldt vann, og smak til med litt pepper og eventuelt salt, soyasausen inneholder mye salt -så smak på sausen først !
  5. Skjær alle grønnsakene i biter, unntatt sukkererter og tomater, de kan brukes hele.
  6. Legg grønnsakene i sausen og legg fileten over.
  7. Ha på lokk og la det hele småputre i ca. 10 minutter hvis du bruker indrefilet, 15 minutter med ytrefilet. Jeg liker den svakt rosa, hvis du vil ha den gjennomstekt så legg til 5 minutter, men da bør du vente med å tilsette tomater til retten har kokt i ca. 10 minutter.
  8. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver.
  9. Server indrefilet i skiver, sammen med grønnsaker, saus, noen klementinbåter og hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta.
Fløtegratinerte poteter passer godt til denne retten,oppskrift ⇾ her
Forbered og stek potetene først, da de tar lengst tid.
Svinefilet og grønnsaker er klart på ca. 40 minutter ♪♫


Steker svinefilet ♪♫
Klementinskall og saft ♪♫ Det er så godt sammen med soyasaus !!
Skal småkoke under lokk i 10-15 minutter ♪♫
Klar til servering ♪♫
Smaker helt nydelig ♪♫

Ingredienser ♪♫



Ottestadstien i Hobergskogen - Bekkelaget, Hedmark ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF