Pølse i vaffel er tradisjonsrik mat fra Østfold og enkelte steder i Sverige.
Historien sier at pølse i vaffel først så dagens lys i Moss på 60-tallet da Eyvind Hellstrøm jobbet i onkelens iskiosk i Moss. En dag gikk han tom for lompe og begynte å servere pølse i vaffel.
Men i den svenske kommunen Mellerud, omtrent 15 mil fra Moss, hevder de å ha funnet opp matretten enda tidligere.
– Dette skjedde på slutten av 1950-tallet. I likhet med i Norge solgte man pølser og det gikk tomt for pølsebrød. Derfor ble man tvunget til å ta i bruk vafler, og det ble en suksess. (Ref. NrkØstfold)
Det smaker veldig god med syltet rødløk som tilbehør.
Oppskrift 👉 her
Noen velger å kutte ut sukkeret når de serverer vaflene med pølse, men den syrlige rødløken passet utmerket til søte, gode vafler.
Du trenger til 18 vafler:
Du trenger til 18 vafler:
- 3 egg
- 5 dl hvetemel
- 6 dl melk
- 5 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g ekte smør
Tilbehør:
- Pølser
- Ketchup
- Sennep
- - og eventuelt annet tilbehør som rødløk, syltet agurk, rekesalat.
Sånn gjør du:
Lag først vaflene:
- Visp sammen egg, melk og sukker.
- Smelt smør, la det avkjøles litt før du tilsetter smøret i vaffelrøren.
- Bland alle tørre ingredienser, sikt det inn i røren litt og litt, mens du rører så det ikke klumper seg.
- La røren svelle i 15 minutter.
- Stek vaflene i ett vaffeljern.
Wienerpølser trekkes i varmt vann, gjerne med litt kjøttkraft.
Grillpølser stekes i en varm panne med litt smør eller legges på grillen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar