Indrefilet av lam med grønnsaker og saus med klementin & rosmarin


Indrefilet av lam 🐑 Kjøttet smelter på tungen og smaker himmelsk.

Her har jeg brukt indrefilet av lam, marinert med hvitløk og rosmarin fra Annis Pølsemakeri.
Lammefilet smaker godt naturell, så den trenger ikke være marinert. 

Indrefilet av lam er så små og tynne, så de skal ikke stekes lenge, kun noen minutter.
I denne oppskriften bruner jeg lammet litt -og la det tilbake i pannen, 
så det kunne kose seg litt i sausen sammen med grønnsakene.


Kjøtt, grønnsaker og saus i en panne 🍂 
Sausen blir fantastisk god !

Serveres med fløtegratinerte poteter og god rødvin glasset ♪♫
Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på → her, hvis du vil lage den fra bunnen av.


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 600 g indrefilet av lam
  • Raps eller solsikkeolje
  • 200 g sukkererter
  • 2 vårløk
  • 2 stk gulrot
  • 1 rød paprika
  • Rosmarin
  • 3 dl vann
  • 1 ss hvetemel
  • 1 beger kjøttfond
  • 2 klementiner
  • 2 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • Fløtegratinerte poteter *
  • Ripsgele
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes. Krydre lammefilet godt med salt og pepper. Varm opp stekepannen og tilsett smakfri olje. Stek filetene på begge sider i 2 minutter. Ta kjøttet ut av stekepannen og legg det til side.
  2. Tilsett litt smør i stekepannen, som du stekte lammefileten i og rør ut melet i smøret, spe med vannet, litt og litt omgangen.
  3. Tilsett resten av vannet, kjøttfond, soyasaus, klementin-saft og gjerne litt skall også. Legg i noen kvaster med frisk rosmarin.
  4. Fjern strengen på sukkererter, skrell gulrøttene og del sukkererter, paprika og vårløk i passende biter. Gulrot deles i tynne skiver. 
  5. Tilsett grønnsakene i sausen og la dem småkoke i 5-10 minutter. 
  6. Smak til sausen med salt og pepper.
  7. Legg lammefilet på toppen og la retten trekke i 10 minutter.
  8. Ta ut lammefilet og del den i tynne skiver.  
  9. Ta ut kvastene med rosmarin.
  10. Server retten med fløtegratinerte poteter, ripsgele og persille.

 🍷  Giovanni Rosso Barbera d'Alba Donna Margherita 2021

Har middels kraftig rødlilla farge. Lukter av mørke, røde bær sammen med urter og krydder. Har nokså bra fylde og smaker av saftig bærfrukt sammen med urter og krydder. Har noe tannin og svært bra syre i avslutningen.

Det er Davide Rosso som står bak driften av Piemonte-produsenten Giovanni Rosso. 
Fra vinmarker i landsbyen Serralunga i Barolo produserer han noen av Barolos, og Italias, beste viner. Barbera' vinen : Donna Margherita er oppkalt etter Rossos bestemor.

Kanskje ikke den vinen man velger til lam, som ofte inneholder mye fett, men dagens rett med indrefilet og den litt syrlige, smaksrike sausen passer denne friske vinen godt til.

Steg for steg ⇩













Helt nydelig i fjellet nå 🍂⇩

'Det er ikke hva vi har, hvem vi er, hvor vi er eller hva vi gjør, 
som avgjør om vi er lykkelige eller ikke 🍂
Det er hva vi tenker om det 💙











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF