Kantarellsuppe !


Kantarellsuppen er nydelig, fløyelsmyk og smakfull 🍄
Du kan lese om kantareller → her 

En av verdens beste supper 🍂💛 Denne utgaven kommer fra Hedmarken !
Navnet Hedmarken kommer trolig av ordet heidnir, som var fellesnavnet på de menneskene som bodde på østsida av Mjøsa.
Så da vet vi det 💦💙

Du kan doble eller 3'doble oppskriften etter antall porsjoner den skal serveres til. 
Dryss gjerne over sprøstekt spekeskinke eller bacon, det er knallgodt.
Jeg kjører vegetarutgave i dag.
Sitronsaft kan byttes ut med en skvett hvitvin hvis du ønsker det. 

Server den til forrett eller spis den til lunch med litt godt brød.
🍂🍄  Smaker gull - Skogens gull 💛


Til 3 porsjoner trenger du:
  • 300 g renset kantareller
  • 5 dl vann
  • 1 stk grønnsakbuljongterning
  • 1/2 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 1 ss sitronsaft
  • 1/2 ts tørket estragon  
  • 1 dl kremfløte
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Rens og børst kantareller. Del dem, som er store. Legg dem i en varm stekepanne. Først vil de skille ut masse vann, la kantarellene steke til vannet fordamper. Tilsett litt smør, salt og pepper og la dem surre litt i stekepannen. Legg dem over i en kjele.
  2. Hakk løk og stek den i pannen, som du stekte soppen i til den er gyllen. Legg løken over i kjelen.
  3. Skrell gulrot og del den i terninger før du tilsetter gulrot i gryta.
  4. Tilsett knust grønnsakbuljongterning, sitronsaft og estragon, og la suppen koke i 15 minutter.
  5. Kjør suppen med en stavmikser til den blir helt jevn.
  6. Sett kjelen tilbake på platen og bland inn kremfløte.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Dryss over litt persille ved servering.
  9. Spis & Nyt !

Steg for steg ⇩










Kantarellsuppe

🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂

1300 gram kantareller ble 900g ferdig rensket 🍄
300g gikk i suppen også frøs jeg ned 3 x 200g, som må brukes i løpet av 2-3 måneder, 
så lenge de ikke er forvellet.









Kantareller

Kantareller 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF