Dette er en knallgod, men enkel ovnsrett !
Bankers hverdagsmiddag - som hele familien vil like ♥
Du trenger kun en kjele og en ildfast form, så det er super hyttemat !
Du kan brune kyllingfiletene før du legger dem i formen hvis du vil ha litt stekeskorpe på dem.
På hytta gjør vi det på enkleste måte -og det smaker utrolig godt uten å brune kyllingen først også.
Mascarpone er en mild kremet frisk ost, opprinnelig fra Italia, den brukes mye i desserter, men passer ypperlig i middagsretter også !
Til 4 porsjoner trenger du:
Verrocchio Valpolicella Ripasso Superiore 2013
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 stk kyllingfilet
- Stekesmør
- 1 rødløk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller 1 ss hvitløk på tube
- 400 g hermetiske tomater
- 250 g mascarpone ost
- Cherrytomater
- Basilikum
- Salt
- Pepper
- Pasta eller ris
- Surr rødløk og hvitløk i smør til den er myk i en kjele med tykk bunn.
- Tilsett en boks med hermetiske tomater.
- La det småkoke i 5-10 minutter.
- Tilsett mascarpone ost og en neve hakket fersk basilikum i tomatsausen og la dette koke opp.
- Smak til sausen med salt og pepper.
- Hell sausen i en ildfast form
- Del kyllingfiletene i 3-4 biter og legg dem i sausen. Du kan brune kyllingen først, hvis du vil ha litt stekeskorpe på den.
- Del cherrytomater i to og legg dem i formen.
- Stekes i ovnen på 200 grader/ innstilling 5 på gasskomfyren i 25 minutter.
- Dryss over litt hakket frisk basilikum ved servering.
- Serveres med kokt ris eller pasta.
Verrocchio Valpolicella Ripasso Superiore 2013
Ingredienser |
Klar til steking ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar