Kremet ovnsrett med kylling & tomat ♥


Dette er en knallgod, men enkel ovnsrett !
Bankers hverdagsmiddag - som hele familien vil like

Du trenger kun en kjele og en ildfast form, så det er super hyttemat !

Du kan brune kyllingfiletene før du legger dem i formen hvis du vil ha litt stekeskorpe på dem.
På hytta gjør vi det på enkleste måte -og det smaker utrolig godt uten å brune kyllingen først også. 

Mascarpone er en mild kremet frisk ost, opprinnelig fra Italia, den brukes mye i desserter, men passer ypperlig i middagsretter også !


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4 stk kyllingfilet
  • Stekesmør
  • 1 rødløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller 1 ss hvitløk på tube
  • 400 g hermetiske tomater
  • 250 g mascarpone ost
  • Cherrytomater
  • Basilikum
  • Salt
  • Pepper
  • Pasta eller ris
Sånn gjør du:
  1. Surr rødløk og hvitløk i smør til den er myk i en kjele med tykk bunn.
  2. Tilsett en boks med hermetiske tomater.
  3. La det småkoke i 5-10 minutter.
  4. Tilsett mascarpone ost og en neve hakket fersk basilikum i tomatsausen og la dette koke opp.
  5. Smak til sausen med salt og pepper.
  6. Hell sausen i en ildfast form
  7. Del kyllingfiletene i 3-4 biter og legg dem i sausen. Du kan brune kyllingen først, hvis du vil ha litt stekeskorpe på den. 
  8. Del cherrytomater i to og legg dem i formen.
  9. Stekes i ovnen på 200 grader/ innstilling 5 på gasskomfyren i 25 minutter.
  10. Dryss over litt hakket frisk basilikum ved servering.
  11. Serveres med kokt ris eller pasta.
I glasset:
Verrocchio Valpolicella Ripasso Superiore 2013


  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Sval aroma med preg av røde og mørke bær, hint av urter og fat.
  • Smak: Bløt og lett sødmefull frukt, hint av tørket frukt og vanilje, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
  • Årgang: 2012/2013
  • Råstoff: Corvina 70%, Rondinella 30%
  • Metode: Laget på gamle tradisjonelle teknikker. Lagres 9 md. på Slavonske eikefat, 3 md. lagring på flaske.
  • Innhold: Alkohol 13,50% Sukker: 6,00 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Verrocchio

  • God middag ☆҉‿↗⁀☆
    
    Nydelig sommerdag 1000 moh

    Ingredienser

    Klar til steking !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF