Flambert helstekt svin indrefilet, ovnsbakte grønnsaker & sennepsaus ♪♫


På hyttetur i fjellheimen i Gudbrandsdalen igjen Kjørte Peer Gynt vegen, det gir fred og ro i sjelen!
I dag står det smakfull flambert svin på menyen ♪♫
Det gir en herlig røkt smak på det milde kjøttet !
Du trenger kun en gasskomfyr, stekeplate og en stekepanne.
Servert med en smaksens god saus, ovnsbakte poteter & grønnsaker og Amarone i glasset ♪♫



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g indrefilet av svin
  • 6-8 stk poteter
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk orange paprika
  • 1 stk rødløk 
  • 1 stk brokkoli
  • 200 g sopp
  • Meierismør
  • Rapsolje
  • 1/2 dl whisky
  • 2 dl kjøttkraft /kjøttfond
  • 1,5 ss grov sennep
  • 2 dl crème fraîche lett
  • Salt
  • Pepper
  • Persille, til pynt


Sånn gjør du: 
  1. Gjør klar grønnsakene.
  2. Finskjær indrefileten og gjør den klar for steking.
  3. Sett grønnsakene i ovn.
  4. Stek og flamber svinefileten. Pakk den inn i folie.
  5. Lag sausen, mens indrefileten hviler.
  6. Pass på grønnsakene, så de ikke blir for mye stekt.
  7. Skjær indrefileten i skiver, legg svinefileten på tallerken, med varme grønnsaker og server sausen ved siden av.
  8. Spis & Nyt ♪♫
Svin indrefilet:
  1. Ta svinefileten ut av kjøleskapet, 1/2 time før den skal stekes.
  2. Renskjær den for hinner. Gni den inn med salt og pepper.
  3. Varm opp stekepannen og stek indrefileten på sterk varme i en blanding av smør og olje, til den blir fint brunet på alle sider. Stek den videre på middels til svak varme i 5-10 minutter.
  4. Tilsett whisky og flambèr. IKKE flamber under ventilatoren.
  5. La svinefileten hvile i 15 minutter, innpakket i aluminiumsfolie, før den skjæres i skiver, mens du lager sausen i stekepannen kjøttet ble flambert i.
Steker svinefilet
Sennepsaus:
  1. I stekepannen med whisky tilsetter du kjøttkraft (jeg brukte vann og 1 beger "Fond du Chef" fra Knorr), crème fraîche lett og sennep.
  2. La det småkoke til det tykner.
  3. Smak til med salt og pepper, hvis nødvendig.


Lager sennepsaus !
Ovnstekte poteter & grønnsaker:
  1. Vask eller skrell potetene og skjær de opp i båter.
  2. Skjær/brekk av brokkoli, bruk kun toppene.
  3. Skjær paprika, rødløk og sopp i biter.
  4. Hell over en god mengde rapsolje, havsalt og pepper. Bland alt godt sammen, så det blir olje på alle grønnsakene.
  5. Stekes på 200 grader/ instilling 6 på gasskomfyr i ca. 20 minutter eller til de er møre.

I glasset:
Castelforte Amarone della Valpolicella ♪♫



  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma preget av mørke bær og tørket frukt, hint av trekrydder.
  • Smak: Smaksrik og lett sødmefull, preg av mørke bær og fat, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Lam og sau   Storfe   Storvilt  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Amarone della Valpol
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Corvina 65%, Rondinella 25%, Molinara 10%
  • Metode: Druene høstes og legges på plastksser og tørkes 90 dager i tørkerom, før pressing.
  • Innhold: Alkohol 15,00%Sukker: 5,70 g/l Syre: 6,30 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres


  • Nå spretter bjørka  Heggsetra - Sør Fron

    Peer Gynt Vegen åpnet for sommerferdsel 12 juni 2015 ♪♫

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF