Panna cotta med lime, jordbær & honning


Nå kommer det en til.... oppskrift på den Italienske desserten Panna Cotta, som betyr kokt fløte.
På norsk kan vi vel kalle den for det det er : Vaniljepudding !
Denne utgaven er en smaskens god en, syrlig, søt og syndig ✿

Til 6 porsjoner trenger du:
  • 4 stk gelatinplater
  • 2 stk vaniljestang
  • 7 ½ dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 2 lime
  • ½ kurv jordbær
  • 2 ss flytende honning
  • Sitronmelisse
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. (Hvis du ønsker og hvelve dem over på en asjett ved servering bør du bruke fire gelantinplater)
  2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, saften av en lime, vaniljestenger og vaniljefrøene. 
  4. Ta det av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
  5. Sil blandingen over i en mugge.
  6. Hell blandingen i små former eller glass.
  7. Avkjøl minst 4 timer før servering. Du kan gjerne lage dem dagen før de skal serveres, men vent med jordbærene.
  8. Skjær jordbær i biter, legg de i en bolle.
  9. Hell honning og revet skall av en lime over jordbærene
  10. Legg jordbær blandingen på toppen, ved servering.
  11. Pynt med sitronmelisse.

Tilbereder jordbær

Klare til avkjøling i kjøleskapet

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF