På norsk kan vi vel kalle den for det det er : Vaniljepudding !
Denne utgaven er en smaskens god en, syrlig, søt og syndig ✿
Til 6 porsjoner trenger du:
- 4 stk gelatinplater
- 2 stk vaniljestang
- 7 ½ dl kremfløte
- 2 dl sukker
- 2 lime
- ½ kurv jordbær
- 2 ss flytende honning
- Sitronmelisse
Sånn gjør du:
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. (Hvis du ønsker og hvelve dem over på en asjett ved servering bør du bruke fire gelantinplater)
- Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, saften av en lime, vaniljestenger og vaniljefrøene.
- Ta det av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
- Sil blandingen over i en mugge.
- Hell blandingen i små former eller glass.
- Avkjøl minst 4 timer før servering. Du kan gjerne lage dem dagen før de skal serveres, men vent med jordbærene.
- Skjær jordbær i biter, legg de i en bolle.
- Hell honning og revet skall av en lime over jordbærene
- Legg jordbær blandingen på toppen, ved servering.
- Pynt med sitronmelisse.
Tilbereder jordbær |
Klare til avkjøling i kjøleskapet |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar