Pesto er en knallgod Italiensk saus, som finnes i mange utgaver.
Den består som regel av forskjellige urter eller grønnsaker, som blir blandet med pinjekjerner, parmsanost og olje.
Kalorifattig er den ikke, men på en annen måte ganske sunn, for en stor del av fettet i pesto
kommer fra planteolje som olivenolje eller solsikkeolje, og fra nøtter eller pinjekjerner.
Dette fettet er hovedsaklig sunt, umettet fett som vi gjerne skal spise mer av.
Fettuccine, betyr på Italiensk : små bånd.
Fettuccine er formet som lange, smale pastaplater, ganske lik tagliatelle.
Disse brukes mye om hverandre, og kalles «båndspaghetti» på norsk.
Til 3 porsjoner trenger du :
- 300 g fersk fettuccine
- 1 ss olje
- 2 stk hvitløks fedd
- 1 ts fersk ingefær
- 200 g reker uten skall
- 1-2 stk vårløk
- 1/2-1 stk chili
- 3 dl matfløte
- 4 ss tomatpesto *
- Bladpersille
Fremgangsmåte:
- Lag tomatpesto, hvis du ikke bruker ferdig laget tomatpesto.
- Skrell reker
- Kok pasta al'dente i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken.
- Skjær vårløk i tynne ringer. Finhakk chili.
- Riv hvitløk og ingefær fint og fres i varm panne med litt olje i 30 sekunder.
- Tilsett vårløk og chili. La det frese under omrøring i 2-3 minutter.
- Ta pannen av varmen og tilsett rekene. Blandes godt sammen.
- Hell vannet av pastaen.
- Kok opp matfløte og tomatpesto.
- Bland inn kokt pasta.
- Server pastaen med rekene på toppen og dryss over litt frisk hakket bladpersille.
Spis & Nyt ! |
Ingefær, hvitløk, chili, vårløk og reker |
Ingredienser |
- 2 fedd hvitløk
- 100 g soltørkede tomater
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss revet parmesanost
- 1 dl olivenolje
- Salt
- Pepper
Rist pinjekjerner i en varm panne før du
tilsetter den.
Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
Kjør sammen til en glatt mos og smak til med
litt salt og pepper.
Det blir i hvert fall fint, grønt og frodig i skogen av alt regnværet ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar