Hakkebøff -eller hakkebøf, som det heter i Danmark er en gammel, klassisk dansk favoritt.
Det er danskene utgave av kjøttkaker, tykke og saftige !
Lages av grovmalt storfekjøtt, gjerne høyrygg, tilsatt ca. 6 % fett og litt salt.
Hakkebøffene blir ikke spedd ut med stivelsesmiddel eller væske, kun tilsatt litt salt og pepper.
Jeg lagde en stor porsjon, når jeg først var i gang.
Stekte dem i stekeovnen, det gikk bra, kanskje ikke like fin stekeskorpe som det blir i stekepannen, men helt greit. Veldig lettvint. De krymper under steking, så du kan gjerne lage dem litt større enn jeg gjorde hvis du ønsker det.
De er fine og fryse, så man har rask middag en annen dag. Bruk de gjerne på smørbrød, med
tradisjonelt dansk tilbehør som er rødbeter, syltede agurker og kapers.
Spis & Nyt ♥ |
- 1,2 kg karbonadedeig
- 1,5 ts salt
- 1 ts pepper
Legg bakepapir på en stekeplate. Pensle bakepapiret med smeltet smør.
Form deigen til 12 store 'bøffer' og legg dem på bakepapiret.
Stekes i stekeovn på 200 grader varmluft i 10-15 minutter.
Soyasmør med løk:
- 2 gule løk + 2 ss smør, 2 ts sukker og 3 ss vann
- 200 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco, ca. 10 dråper
- Sitronsaft, ca. 2 ts
Stek løken til den blir gyllen, på middels varme med litt smør. Tilsett sukker og vann og
la den surre på svak varme til den blir lysebrun.
Kok smør i en kjele med lokk, til smøret begynner og bli nøttebrunt, men ikke brent.
Tilsett løken og la det surre litt. Dette kan du gjøre i god tid før den skal serveres.
Varm den eventuelt opp igjen.
Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper tabasco og sitronsaft rett før servering.
Nykål:
Nykål skjæres i strimler og dampes i litt vann og smør i ca. 3 minutter.
Jeg serverte retten med gode, kokte nypoteter.
Bon Appetit ♥ஜ
Hakkebøff klar til steking |
Nydelig nykål -eller sommerkål, som mange kaller det ! |
Steker løk. |
Klar til servering !!! ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar