Nydelig forrett eller smårett, når det frister med noe hot, søtt og godt !
Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.
Denne retten er egentlig min bror Arild "sin skyld", han tilbringer sommeren i Finland -og jeg "arvet" det som stod igjen i kjøleskapet, blant annet en flaske Mango Curry saus, som jeg brukte i retten.
Du trenger til ca. 24 store, kjempegode munnfuller:
Sånn gjør du:
2) Bland halvparten av flasken med mango curry med limesaft og soyasaus.
Legg renset scampi i marinaden.
Bland godt sammen og mariner i minimum 30 minutter.
6) Tre scampien på spyd og grill raskt på begge sider over høy varme. Bruk gjerne grillbrett.
Du trenger til ca. 24 store, kjempegode munnfuller:
- 2 stk halvstekte baguetter
- Grillspyd
- 1 flaske Heinz Mango Curry saus
- Saften av ½ lime
- 2 ss soyasaus
- 500 g rå kjempereker/scampi med skall
- 1 bunt koriander
- 1 mango
- 1/2 stk chili
Sånn gjør du:
1) Tin scampi i kjøleskapet, tar ca. 12 timer.
Skrell og rens scampi. Husk og fjerne tarmen.
Skrell og rens scampi. Husk og fjerne tarmen.
2) Bland halvparten av flasken med mango curry med limesaft og soyasaus.
Legg renset scampi i marinaden.
Bland godt sammen og mariner i minimum 30 minutter.
4) Husk å la trespyd ligge i kaldt vann ca. 1/2 time før de skal legges på grillen.
5) Skjær mango i biter, hakk koriander og finhakk chili.
6) Tre scampien på spyd og grill raskt på begge sider over høy varme. Bruk gjerne grillbrett.
Ikke overstek dem, da blir de seige. De er ferdige når de har skiftet farge til rosa.
Skjær baguetter i skiver og grill dem.
Skjær baguetter i skiver og grill dem.
7) Bland grillet scampi med 1 ss mango curry saus, mango, koriander og chili.
Server på baguettskivene og strø over litt frisk korander.
Server på baguettskivene og strø over litt frisk korander.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar