Gjeterens pai, er ovnsrett med kjøttsaus, dekket med et lokk av potetmos.
Opprinnelig blir den laget med lammekjøtt, men i dag har jeg brukt kjøttdeig av storfe.
Smaksrik og varmende mat, som passer perfekt på en kald høstdag !
Ready steady cook 🍃🍅
I glasset : Niepoort Fabelaktig Douro 2014
- 400 g kjøttdeig av storfe eller lam
- 1 stk løk, hakket
- 2 stk vårløk i skiver
- 1-2 stk gulrøtter i terninger
- 1 stk paprika i biter
- 1 boks hermetiske tomater
- 4 ss tomatpuré
- 2 never grovhakket basilikum
- 2-3 ts finhakket rosmarin blader
- 5 middels store poteter
- 2 ss smør
- 0,75 dl melk
- 50 g revet ost
- Salt
- Pepper
- Frisk persille
Sånn gjør du:
- Skrell poteter, skjær i biter og kok dem.
- Mos potetene og bland med melk, smør og ost. Smak til med salt og pepper.
- Hakk løk, skjær vårløk i skiver og skjær gulrøtter og paprika i terninger.
- Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt olje eller smør, tilsett løk og la det surre til løken blir gyllen.
- Tilsett grønnsaker, tomater, tomatpuré og la det surre i 15 minutter. Smak til med salt, pepper, basilikum og rosmarin.
- Fordel kjøttblandingen i en ildfast form, legg potetene på toppen.
- Stek på 220 grader i 25 minutter. Har kun undervarme på gassovnen, så potetene blir ikke gratinert, men smaken er god !!
- Dryss over litt frisk persille ved servering.
Niepoort Fabelaktig Douro 2014
Ung og saftig, preg av modne mørke bær og krydder, fast ettersmak.
Kr. 139,90
![]() |
Heggsetra - Sør Fron - Gudbrandsdalen ♫ 2 september 2016 |
![]() |
Middagen er servert ♫ |
Klar til steking ♫ |
Klar til "montering" ♫ |
Koker poteter og steker kjøttblandingen ♫ |
Grønnsaker ♫ |
Ingredienser ♫ |
Lammekjøtt er Sheperd's pie. Oksekjøtt er Cottage pai. :-)
SvarSlettDet har du sikkert rett i ! Godt er det, åkkesom ;)
Slett