Retten stammer fra Storbritannia og Irland, men er blitt populær i mange land.
Navnet cottage pie kom først i bruk mot slutten av 1700-tallet. Opprinnelig kunne enhver type kjøtt benyttes, og dersom den ble servert med moste poteter ble resultatet kalt cottage pie. Senere er cottage pie mer blitt forbeholdt retten med storfekjøtt. Dersom lammekjøtt er benyttet er det foretrukne navn shepherd's pie.
Smaksrik og varmende mat, som passer perfekt på en kald dag !
Ready steady cook 🍃🍅
🍷 Niepoort Fabelaktig Douro 2014.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 400 g kjøttdeig av storfe eller lam
- 1 stk løk, hakket
- 2 stk vårløk i skiver
- 1-2 stk gulrøtter i terninger
- 1 stk paprika i biter
- 1 boks hermetiske tomater
- 4 ss tomatpuré
- 2 never grovhakket basilikum
- 2-3 ts finhakket rosmarin blader
- 5 middels store poteter
- 2 ss smør
- 0,75 dl melk
- 50 g revet ost
- Salt
- Pepper
- Frisk persille
Sånn gjør du:
- Skrell poteter, skjær i biter og kok dem.
- Mos potetene og bland med melk, smør og ost. Smak til med salt og pepper.
- Hakk løk, skjær vårløk i skiver og skjær gulrøtter og paprika i terninger.
- Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt olje eller smør, tilsett løk og la det surre til løken blir gyllen.
- Tilsett grønnsaker, tomater, tomatpuré og la det surre i 15 minutter. Smak til med salt, pepper, basilikum og rosmarin.
- Fordel kjøttblandingen i en ildfast form, legg potetene på toppen.
- Stek på 220 grader i 25 minutter. Har kun undervarme på gassovnen, så potetene blir ikke gratinert, men smaken er god !!
- Dryss over litt frisk persille ved servering.
Serveres rykende varm ♫♫
Niepoort Fabelaktig Douro 2014
Ung og saftig, preg av modne mørke bær og krydder, fast ettersmak.
Kr. 139,90
Smak:
Ung og saftig, preg av modne mørke bær og krydder, fast ettersmak.
Lukt:
Fruktig aroma preget av røde og mørke bær, innslag av urter, krydder og fat.
Farge:
Dyp blårød.
Produsent:
Niepoort
Årgang:
2014
Land, distrikt, underdistrikt:
Portugal, Douro, Øvrige
Råstoff:
Tinto Cão 5%, Tinta Barroca 10%, Tinta Roriz 20%, Touriga Nacional 10%, Touriga Franca 20%
Metode:
20% av vinen i 12 md. på 2 og 3 år gamle franske eikefat. 80% i ståltanker.
|
Heggsetra - Sør Fron - Gudbrandsdalen ♫ 2 september 2016 |
|
Middagen er servert ♫ |
|
Klar til steking ♫ |
|
Klar til "montering" ♫ |
|
Koker poteter og steker kjøttblandingen ♫ |
|
Grønnsaker ♫ |
|
Ingredienser ♫ |
Lammekjøtt er Sheperd's pie. Oksekjøtt er Cottage pai. :-)
SvarSlettDet har du sikkert rett i ! Godt er det, åkkesom ;)
Slett