26 september 2016

Steinbit 'en papilotte' med middelhavsgrønnsaker & ovnsbakte mandelpoteter ✿


Steinbit passer ypperlig i denne retten, da den er 'fast i fisken' også når den blir delt i mindre biter og varmebehandlet. 

En super matfisk, hvitt deilig kjøtt med en mild, god smak.
Steinbit kan stekes, kokes, grilles og som jeg har gjort i dag, bakes i bakepapir.

'En papilotte' - fransk for "i pergament", er en metode for matlaging hvor maten er lagt inn i en foldet pose eller pakke og deretter bakt i ovn.

Nydelig, frisk og sunn hverdagsmiddag  ⊱╮⊱╮


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g filet av steinbit
  • Salt
  • Pepper
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss frisk oregano, finhakket
  • 200 g cherrytomater
  • 12 svarte oliven uten stein
  • Olivenolje
  • 1 stk sitron

Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 180°C. 
  2. Ta fire ark med bakepapir. Jeg fant ut at det var lurt og legge bakepapiret på suppetallerkener.
  3. Rens og skjær grønnsakene i biter og legg dem i en bolle. Hell over litt olivenolje, hakket oregano, litt salt og pepper og bland alt godt sammen.
  4. Legg 1/4 av grønnsakene på hvert bakepapir. 
  5. Legg på 200 g steinbitfilet på hvert bakepapir og krydre fisken med salt og pepper.
  6. Brett papiret rundt til fire pakker og stek dem i ovnen til fisken er gjennomstekt, ca. 20 minutter. 
  7. Server fiskepakkene med en sitronbåt, som skal skvises over fisken og ovnsbakte mandelpoteter.
Ovnsbakte mandelpoteter:
  1. Skjær potetene i to på langs.
  2. Legg dem i en ildfast form og hell over olje, maldonsalt og pepper.
  3. Bland alt godt sammen.
  4. Dryss gjerne over litt urter.
  5. Sett dem inn i stekeovn 15 minutter før du legger inn fiskepakkene -og stek dem totalt i ca. 35 minutter på 180 °C
Steinbit kan selvfølgelig byttes ut med annen hvit fisk 🐟
Spis & Nyt

Ferdig stekt !

Klar til steking !

Ingredienser !

Mandelpoteter klare til steking !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF