Steinbit passer ypperlig i denne retten, da den er 'fast i fisken' også når den blir delt i mindre biter og varmebehandlet.
En super matfisk, hvitt deilig kjøtt med en mild, god smak.
Steinbit kan stekes, kokes, grilles og som jeg har gjort i dag, bakes i bakepapir.
'En papilotte' - fransk for "i pergament", er en metode for matlaging hvor maten er lagt inn i en foldet pose eller pakke og deretter bakt i ovn.
Steinbit kan stekes, kokes, grilles og som jeg har gjort i dag, bakes i bakepapir.
'En papilotte' - fransk for "i pergament", er en metode for matlaging hvor maten er lagt inn i en foldet pose eller pakke og deretter bakt i ovn.
Nydelig, frisk og sunn hverdagsmiddag ✿⊱╮✿⊱╮
- 800 g filet av steinbit
- Salt
- Pepper
- 1 stk rød paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk rødløk
- 2 ss frisk oregano, finhakket
- 200 g cherrytomater
- 12 svarte oliven uten stein
- Olivenolje
- 1 stk sitron
Sånn gjør du:
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Ta fire ark med bakepapir. Jeg fant ut at det var lurt og legge bakepapiret på suppetallerkener.
- Rens og skjær grønnsakene i biter og legg dem i en bolle. Hell over litt olivenolje, hakket oregano, litt salt og pepper og bland alt godt sammen.
- Legg 1/4 av grønnsakene på hvert bakepapir.
- Legg på 200 g steinbitfilet på hvert bakepapir og krydre fisken med salt og pepper.
- Brett papiret rundt til fire pakker og stek dem i ovnen til fisken er gjennomstekt, ca. 20 minutter.
- Server fiskepakkene med en sitronbåt, som skal skvises over fisken og ovnsbakte mandelpoteter.
Ovnsbakte mandelpoteter:
- Skjær potetene i to på langs.
- Legg dem i en ildfast form og hell over olje, maldonsalt og pepper.
- Bland alt godt sammen.
- Dryss gjerne over litt urter.
- Sett dem inn i stekeovn 15 minutter før du legger inn fiskepakkene -og stek dem totalt i ca. 35 minutter på 180 °C
Steinbit kan selvfølgelig byttes ut med annen hvit fisk 🐟
Spis & Nyt ✿ |
Ferdig stekt ! |
Klar til steking ! |
Ingredienser ! |
Mandelpoteter klare til steking ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar