Tradisjonell, enkel og god eplekake 🍎
Denne blir ganske så luftig da jeg blander inn stivpisket eggehvite til slutt og den inneholder en god slump bakepulver.
Bruk masse epler, de har en tendens til å forsvinne når kaken blir stekt.
Serveres gjerne lunken med is, vispet krem eller vaniljesaus.
Du trenger:
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 4 egg
- 400 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1,5 dl melk
- 3-5 epler skåret i båter
- Sukker
- Kanel
Sånn gjør du:
- Sett ovnen på 180°C.
- Pisk smør og sukker hvitt.
- Ha i eggeplommene og deretter mel, bakepulver og melk.
- Stivpisk eggehvitene og fold dem forsiktig inn i røren. Røren er ganske kompakt, så det tar litt tid. Bruk en slikkepott eller stor skje -ikke visp.
- Smør en rund form, legg gjerne bakepapir i bunn og hell røren i formen. Jeg brukte en form på 24 cm.
- Stikk ned eplebåter, ikke altfor store, rullet i sukker og kanel. Jeg skrelte eplene, men du kan bruke dem med skallet på hvis du ønsker det.
- Dryss litt sukker og kanel på toppen av røren før du setter den i ovnen.
- Stek eplekaken gyllen i ca. 50 minutter.
![](https://3.bp.blogspot.com/-N6vRbKDUUVU/WmpaCzrVz1I/AAAAAAAAc_g/yaXnD1waLxIzZjuthj4PJB5lg8WYAQrAwCLcBGAs/s640/26805275_10157244646058079_6277094669206074995_n.jpg) |
Kjekt med litt hjelp av barnebarnet Isabell ღ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-Z8wBFib_kew/V8LWdgIbrZI/AAAAAAAAVlo/iJ6zIkxa03Yf4W4R-palMbmHc8wtZcxEQCLcB/s640/PICT_20160828_134121.JPG) |
Kakerøren er klar til å tilsettes stivpiskede eggehviter ! |
![](https://3.bp.blogspot.com/-4CAh_LfdE3k/V8LV0qLwRtI/AAAAAAAAVlg/6sCzh8SK-is3G9_DbaSUzUTRXlZcw64KQCLcB/s640/PICT_20160828_135106.JPG) |
Kakerøren er klar, skjærer epler i båter ! |
![](https://1.bp.blogspot.com/-uLizbOSQggs/V8LVWNwBvVI/AAAAAAAAVlc/6_a9PSexNHASDUYh1zAa51GgxMAj_Ue_gCLcB/s640/PICT_20160828_140205.JPG) |
Klar til steking ! |
![](https://1.bp.blogspot.com/-8cW0Rf8ecc0/V8LrfAspE_I/AAAAAAAAVl8/NmmikVP7lJ02mLdplWEJjfjTnIdIzAudgCLcB/s640/PICT_20160828_145534.JPG) |
Ferdig stekt ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar