Tradisjonell, enkel og god eplekake 🍎
Denne blir ganske så luftig da jeg blander inn stivpisket eggehvite til slutt og den inneholder en god slump bakepulver.
Bruk masse epler, de har en tendens til å forsvinne når kaken blir stekt.
Serveres gjerne lunken med is, vispet krem eller vaniljesaus.
Du trenger:
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 4 egg
- 400 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1,5 dl melk
- 3-5 epler skåret i båter
- Sukker
- Kanel
Sånn gjør du:
- Sett ovnen på 180°C.
- Pisk smør og sukker hvitt.
- Ha i eggeplommene og deretter mel, bakepulver og melk.
- Stivpisk eggehvitene og fold dem forsiktig inn i røren. Røren er ganske kompakt, så det tar litt tid. Bruk en slikkepott eller stor skje -ikke visp.
- Smør en rund form, legg gjerne bakepapir i bunn og hell røren i formen. Jeg brukte en form på 24 cm.
- Stikk ned eplebåter, ikke altfor store, rullet i sukker og kanel. Jeg skrelte eplene, men du kan bruke dem med skallet på hvis du ønsker det.
- Dryss litt sukker og kanel på toppen av røren før du setter den i ovnen.
- Stek eplekaken gyllen i ca. 50 minutter.
|
Kjekt med litt hjelp av barnebarnet Isabell ღ |
|
Kakerøren er klar til å tilsettes stivpiskede eggehviter ! |
|
Kakerøren er klar, skjærer epler i båter ! |
|
Klar til steking ! |
|
Ferdig stekt ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar