Kongekrabbe, også kjent under navnet kamtsjatkakrabbe og russerkrabbe, er en storvokst krabbeart som hører til gruppen med trollkreps. Kongekrabben er rødlig i skallet og kan bli opptil 10 kg tung. Det er kun klørne som spist på kongekrabben, ikke selve kroppen. Kongekrabbe smaker herlig godt, minner om en blanding av hummer og reker.
En får værra som en er da'n itte vart som en sku....
Det eneste jeg fikk tak i var ferdig kokt kongekrabbe, planen var egentlig å bruke rå kongekrabbe -og den øverste delen på klørne, ikke den nederste delen. Men, de hadde ikke noe annet -og jeg skulle ha kongekrabbe i dag !
Smakte helt nydelig -og gjestene var fornøyde ♥
I glasset : Vino Casa Vital Azul Mediterraneo 2015
Du trenger:
- Kongekrabbe
- Grovkvernet svart pepper
- Skallet av en sitron
- Godt smør
- Finsnittet gressløk
- Granateplefrø
- Klipp opp kongekrabbebein. Ta ut brusken, som sitter på hver side. Legg kongekrabbe tilbake i skallet.
- Krydre med pepper ( -og salt hvis krabben er rå)
- Riv over sitronskall og legg på noen klatter meierismør.
- Stek i ovnen på forvarmet ovn, 190 grader varmluft i fem minutter. Må beregne litt lengre tid på rå krabbe.
- Dryss over gressløk og granateplefrø før servering.
- Server med en båt sitron, god loff og smør.
Vino Casa Vital Azul Mediterraneo 2015
Halvtørr, litt søt ettersmak. Syrlig, fyldig smak av sitrus, grønne epler og mango.
Kr. 189,80
Smakte veldig mye av frukt og sitrus ♫♪ Helt grei -og en utrolig fin farge da du... ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar