Enkel, smakfull, litt syrlig kyllingrett. Sitron og kylling er en ypperlig kombinasjon !!
Poteter, kylling og grønnsaker - ALT i en panne - Godt & Enkelt ✿✿
Stek alt i samme stekepanne, uten å vaske den, så du får med deg alle smakene !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 600 g nypoteter
- Stekeolje
- 4 stk kyllingfilet
- Salt
- Pepper
- Frisk timian, en liten dusk
- 200 g sopp
- 1 ss hakket frisk timian
- 0,5 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 5 dl kyllingkraft, jeg brukte vann og en raus spiseskje kyllingfond
- Sukkerkulør
- 8 skiver sitron
- 200 g aspargesbønner
- Persille
- Forvarm stekeovnen til 225 grader.
- Skjær potetene i to deler. Kok poteter til de nesten er møre. Sil av vannet.
- Krydre kyllingen med salt og pepper. Kan gjerne skjære dem i to deler.
- Brun kyllingen i en varm stekepanne med olje og litt frisk timian, ca. 5 minutter på hver side.
- Etterstek kyllingen i stekeovn på 200 grader i 10 minutter.
- Skjær soppen i skiver, stek den og legg den til side.
- Legg de kokte potetene, med skjæreflaten ned i stekepannen sammen med litt olje. Tilsett stekt sopp og frisk timian. La det steke i ca. 5 minutter. Snu potetene.
- Visp ut melet i melken. Hell det over i stekepannen, sammen med kyllingkraften, bland godt sammen og la det koke i 5 minutter, til det tykner.
- Smak til med salt og pepper. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du vil ha en litt mørkere farge på sausen.
- Tilsett kylling, sitronskiver (fjern steiner) og aspargesbønnene.
- La det koke i ca. 5 minutter.
- Dryss over persille ved servering.
Steker kylling ✿✿ |
Steker poteter ✿✿ |
Klar til servering ✿✿ |
Spis & Nyt ✿✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar