NASI GORENG med reker ♪♪


Nasi goreng betyr oversatt fra Indonesisk : STEKT RIS !
Stekt ris er Indonesias nasjonalrett.

Stekt ris blandes med grønnsaker og krydder. Hvilke proteiner som blir brukt varierer fra
oppskrift til oppskrift, skalldyr, kylling, oksekjøtt eller lam.

Retten blir ofte servert med egg, laget som en omelett og skåret i tynne strimler, på toppen av retten.

Den perfekte retten å lage -hvis du har igjen kokt ris !!
(Rester av ris bør oppbevares i kjøleskapet, etter den er avkjølt.)

Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, greit å få ryddet opp i grønnsaksskuffen.

Dette er en oppskrift a'la Edel, etter å ha lest - og studert mange oppskrifter på nasi goreng,
jeg skal ikke påstå at det er en "ekte" indonesisk nasi goreng, men god var den i hvert fall.


Til 4 porsjoner:
Du trenger:
  • 4 dl kokt kald ris
  • 800 g reker med skall
  • Rapsolje
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts red curry paste
  • 200 g finsnittet knutekål eller hodekål
  • 1 rød paprika
  • 2 vårløk
  • 1 rød chili
  • 3 ss soyasaus
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Kok ris som angitt på pakken -eller bruk rester av kokt ris. Den må være kald før steking.
  2. Rens reker.
  3. Rens og finhakk løk, hvitløk og chili..
  4. Skjær paprika i små treninger.
  5. Finsnitt vårløk og hodekål.
  6. Surr løk og hvitløk i olje til løken blir gyllen.
  7. Fres raskt chili og curry paste sammen med løkblandingen.
  8. Tilsett paprika, vårløk, hodekål og ris. La det steke under omrøring til grønnsakene er møre.
  9. Tilsett soyasausen og la det surre i ca. 5 minutter.
  10. Rekene blandes inn helt til slutt, rett før servering.
  11. Serveres med hakket frisk koriander og hvis du ønsker det: egg i strimler.

Egg til nasi goreng:
  • 3 egg
  • Stekesmør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen eggene med litt salt og pepper.
  2. Stek eggene i en stekepanne, med litt smør på svak/middels varme.
  3. La eggeblandingen stivne, rull sammen og skjær den i tynne strimler.

Nasi goreng, omelett og reker !

Grønnsaker, ris og skrelte reker !

Ingredienser !
Spis & Nyt ! HOT & GODT ♪♪ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF