Aromasopp er en sjampinjongvariant som også kalles for brun sjampinjong.
Her har jeg brukt soppen i en enkel, god og smaksrik 'kjøttfri' pastamiddag🌿
Det er en ung portobellosopp der hatten ennå ikke har sprunget ut. Det er langt mer smak i aromasoppen enn i hvit sjampinjong og den er fastere i kjøttet, men bruksområdene er de samme.
Sunn middag med masse grønnsaker og fullkornspasta - også så godt som det smaker ♫♪
Du trenger til 3 porsjoner:
- 250 g fersk tagliatelle av fullkorn
- 1 dl soyasaus
- 1,5 ss fishsauce
- 2 ts sesamolje
- Saften av 1 lime
- 2 ss frisk koriander, hakket
- ½ rød chili, hakket
- Smør
- Rapsolje
- 150 g aromasopp
- 1-2 stk gulrot i strimler
- 1 rød paprika
- ½ grønn squash
- 1 rødløk
- Masse frisk koriander til topping
Sånn gjør du:
- Bland soyasausen med fishsauce, sesamolje, limesaft, koriander og chili.
- La sausen stå og trekke smak mens du lager resten av pastaretten.
- Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken.
- Sil av vannet, men ta vare på litt av kokevannet.
- Skjær paprika, squash, og rødløk i passende biter.
- Lag strimler av gulrot med en potetskreller.
- Stek soppen i skiver. Stek soppen litt først i en varm panne med olje og smør.
- Tilsett resten av grønnsakene og stek grønnsakene ganske møre, men fremdeles litt crispy.
- Hell over sausen og la det koke noen minutter.
- Bland til slutt inn kokt pasta. Tilsett litt kokevann, hvis retten blir for tørr.
- Dryss over litt frisk koriander ved servering.
|
Herlig asiatisk saus ! |
|
Grønnsaker og sopp ! |
|
Klar til servering ! |
|
Ingredienser ! |
Hei, jeg laget denne i dag. Den var god. Men jeg la merke til at du har fishsauce i ingrediensene og oystersaus i instruksjonen. Sikkert ikke så farlig, men for en som er litt grønn som meg er det litt forvirrende:) Bare et velmenende råd. Var god beskrivelse:)
SvarSlettKjære vene, ikke rart du blir forvirret :)
SlettJeg har rettet det opp nå, takk for at du sa i fra !
Asiatiske smaker er bare så godt !! Hyggelig at du likte retten :)