Pasta med sopp, grønnsaker og asiatisk saus ♫♪


Aromasopp er en sjampinjongvariant som også kalles for brun sjampinjong.

Her har jeg brukt soppen i en enkel, god og smaksrik 'kjøttfri' pastamiddag🌿

Det er en ung portobellosopp der hatten ennå ikke har sprunget ut. Det er langt mer smak i aromasoppen enn i hvit sjampinjong og den er fastere i kjøttet, men bruksområdene er de samme.

Sunn middag med masse grønnsaker og fullkornspasta - også så godt som det smaker ♫♪



Du trenger til 3 porsjoner:
  • 250 g fersk tagliatelle av fullkorn
  • 1 dl soyasaus
  • 1,5 ss fishsauce
  • 2 ts sesamolje
  • Saften av 1 lime
  • 2 ss frisk koriander, hakket
  • ½ rød chili, hakket
  • Smør
  • Rapsolje
  • 150 g aromasopp
  • 1-2 stk gulrot i strimler
  • 1 rød paprika
  • ½ grønn squash
  • 1 rødløk
  • Masse frisk koriander til topping
Sånn gjør du:
  1. Bland soyasausen med fishsauce, sesamolje, limesaft, koriander og chili.
  2. La sausen stå og trekke smak mens du lager resten av pastaretten.
  3. Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken.
  4. Sil av vannet, men ta vare på litt av kokevannet.
  5. Skjær paprika, squash, og rødløk i passende biter.
  6. Lag strimler av gulrot med en potetskreller.
  7. Stek soppen i skiver. Stek soppen litt først i en varm panne med olje og smør.
  8. Tilsett resten av grønnsakene og stek grønnsakene ganske møre, men fremdeles litt crispy.
  9. Hell over sausen og la det koke noen minutter.
  10. Bland til slutt inn kokt pasta. Tilsett litt kokevann, hvis retten blir for tørr.
  11. Dryss over litt frisk koriander ved servering.

Herlig asiatisk saus !

Grønnsaker og sopp !
Klar til servering !


Ingredienser !

2 kommentarer:

  1. Hei, jeg laget denne i dag. Den var god. Men jeg la merke til at du har fishsauce i ingrediensene og oystersaus i instruksjonen. Sikkert ikke så farlig, men for en som er litt grønn som meg er det litt forvirrende:) Bare et velmenende råd. Var god beskrivelse:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære vene, ikke rart du blir forvirret :)
      Jeg har rettet det opp nå, takk for at du sa i fra !
      Asiatiske smaker er bare så godt !! Hyggelig at du likte retten :)

      Slett

Print Friendly and PDF