Herlig smaksrik laks med smak av sitrus og sennep, servert med en enkel, billig og god hverdagsutgave av den Italienske risretten risotto.
Denne er klar til servering på 30 minutter ♫♪
Oppskriften er beregnet til 3 solide porsjoner !
Kokk - spis - nyt ♫♪
Laks:
Sånn gjør du:
Risotto:
Slik gjør du:
- 600 g laks
 - Salt
 - Pepper
 - 2 ss appelsinmarmelade
 - 1 ts revet sitronskall
 - 2 ss sitronsaft
 - 2 ts grov sennep
 - Asparges
 
- Legg laksen i en ildfast form med bakepapir.
 - Dryss over salt og pepper pepper.
 - Rør sammen appelsinmarmelade, sitronskall, sitronsaft og sennep.
 - Pensle blandingen på fiskestykkene.
 - (Når risottoen har kokt i ca. 8 minutter setter du laksen inn i ovn)
 - Stek laksen midt i ovnen på 180 grader i cirka 12 minutter.
 
Risotto:
- 1-2 sjalottløk
 - 1 hvitløksfedd
 - 1 ss smør til steking
 - 2 dl arborioris eller annen risottoris
 - 1 dl tørr hvitvin (kan droppes og erstattes med 1 dl vann og 1 ts eddik)
 - 8 dl vann
 - 2 stk grønnsaksbuljongterning
 - 100 g asparges
 - En neve revet mozzarella
 - Salt
 - Pepper
 - En liten skvis sitronsaft
 - 1 dl hakket basilikum
 
- Kok opp vann og grønnsaksbuljong.
 - Rens og hakk sjalottløk og hvitløk.
 - Fres dette i smør i stekepanne eller kjele.
 - Tilsett risen og la det frese i noen minutter under omrøring.
 - Hell i vinen og la det surre til vinen er fordampet.
 - Spe med buljong, litt og litt under omrøring hele koketiden, ca. 20 minutter, til risen er kokt og har passe konsistens.
 - Når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden tilsettes asparges, skjært i biter.
 - Smak til med salt, pepper og en skvis sitronsaft.
 - Rør inn revet ost og hakket basilikum.
 


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar