Herlig smaksrik laks med smak av sitrus og sennep, servert med en enkel, billig og god hverdagsutgave av den Italienske risretten risotto.
Denne er klar til servering på 30 minutter ♫♪
Oppskriften er beregnet til 3 solide porsjoner !
Kokk - spis - nyt ♫♪
Laks:
Sånn gjør du:
Risotto:
Slik gjør du:
- 600 g laks
- Salt
- Pepper
- 2 ss appelsinmarmelade
- 1 ts revet sitronskall
- 2 ss sitronsaft
- 2 ts grov sennep
- Asparges
- Legg laksen i en ildfast form med bakepapir.
- Dryss over salt og pepper pepper.
- Rør sammen appelsinmarmelade, sitronskall, sitronsaft og sennep.
- Pensle blandingen på fiskestykkene.
- (Når risottoen har kokt i ca. 8 minutter setter du laksen inn i ovn)
- Stek laksen midt i ovnen på 180 grader i cirka 12 minutter.
Risotto:
- 1-2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss smør til steking
- 2 dl arborioris eller annen risottoris
- 1 dl tørr hvitvin (kan droppes og erstattes med 1 dl vann og 1 ts eddik)
- 8 dl vann
- 2 stk grønnsaksbuljongterning
- 100 g asparges
- En neve revet mozzarella
- Salt
- Pepper
- En liten skvis sitronsaft
- 1 dl hakket basilikum
- Kok opp vann og grønnsaksbuljong.
- Rens og hakk sjalottløk og hvitløk.
- Fres dette i smør i stekepanne eller kjele.
- Tilsett risen og la det frese i noen minutter under omrøring.
- Hell i vinen og la det surre til vinen er fordampet.
- Spe med buljong, litt og litt under omrøring hele koketiden, ca. 20 minutter, til risen er kokt og har passe konsistens.
- Når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden tilsettes asparges, skjært i biter.
- Smak til med salt, pepper og en skvis sitronsaft.
- Rør inn revet ost og hakket basilikum.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar