08 august 2016

Sennepslaks med aspargesrisotto !


Herlig smaksrik laks med smak av sitrus og sennep, servert med en enkel, billig og god hverdagsutgave av den Italienske risretten risotto.
Denne er klar til servering på 30 minutter ♫♪

Oppskriften er beregnet til 3 solide porsjoner !
Kokk - spis - nyt ♫♪


Laks:
  • 600 g laks
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts grov sennep
  • Asparges

Sånn gjør du:
  1. Legg laksen i en ildfast form med bakepapir. 
  2. Dryss over salt og pepper pepper.
  3. Rør sammen appelsinmarmelade, sitronskall, sitronsaft og sennep.
  4. Pensle blandingen på fiskestykkene.
  5. (Når risottoen har kokt i ca. 8 minutter setter du laksen inn i ovn)
  6. Stek laksen midt i ovnen på 180 grader i cirka 12 minutter.

Risotto:
  • 1-2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss smør til steking
  • 2 dl arborioris eller annen risottoris
  • 1 dl tørr hvitvin (kan droppes og erstattes med 1 dl vann og 1 ts eddik)
  • 8 dl vann
  • 2 stk grønnsaksbuljongterning
  • 100 g asparges
  • En neve revet mozzarella
  • Salt
  • Pepper
  • En liten skvis sitronsaft
  • 1 dl hakket basilikum

Slik gjør du:
  1. Kok opp vann og grønnsaksbuljong.
  2. Rens og hakk sjalottløk og hvitløk.
  3. Fres dette i smør i stekepanne eller kjele.
  4. Tilsett risen og la det frese i noen minutter under omrøring.
  5. Hell i vinen og la det surre til vinen er fordampet.
  6. Spe med buljong, litt og litt under omrøring hele koketiden, ca. 20 minutter, til risen er kokt og har passe konsistens.
  7. Når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden tilsettes asparges, skjært i biter.
  8. Smak til med salt, pepper og en skvis sitronsaft.
  9. Rør inn revet ost og hakket basilikum.
Klar til servering !
Spis & Nyt ♫♪

Koker risotto !

Marinering av laks !


Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF