Chicken tikka betyr kyllingfilet.
Retten består av kyllingbiter tilberedt i tandoor (leirovn) og servert i en krydret saus som gjerne inneholder tomat og fløte.
Her har jeg laget en utgave i Crock-Pot.
Crock-Pot er en elektrisk gryte, som koker maten på lav varme over lang tid, noe som gir utrolig god smak og mørt kjøtt.
- 1 ss olivenolje
- 1 stk hakket løk
- 1 ss revet fersk ingefær
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss tomatpuré
- 800 g hermetiske tomater
- 0,5 dl vann
- 3 ss hvetemel
- 1 ss tandoori masala eller graham masala
- 1 1/2 ts paprika
- 1 ts karri
- 1 ts salt
- 1/2 ts cayennepepper
- 6 stk kyllingfilet
- Matlagnings spray
- 4 dl kokosmelk, tror retten blir best hvis du bruker den "feteste" varianten
- 3 ss hakket frisk koriander + litt til topping på tallerken
- (Peanøtter)
- Ris
- Gresk yoghurt
- Nan brød
- Varm opp olje i en stor stekepanne.
- Tilsett løk, ingefær og hvitløk og la det surre i ca. 5 minutter.
- Rør inn tomatpuré og tomater og la det koke i ytterligere 5 minutter.
- Visp ut hvetemelet i vann.
- Tilsett hvetemelet i pannen, sammen med masala, paprika, karri, salt og cayjennepepper.
- Bland alt godt sammen og la det koke 1 minutt.
- Spray crock-pot kjelen med fett.
- Legg i kyllingen og hell over tomatblandingen. (Smaker ikke veldig godt nå altså, blir mye bedre etter du har tilsatt kokosmelken)
- Legg på lokk og kok på LOW i 7 timer.
- NÅ KAN DU GJØRE HVA DU VIL I 7 TIMER ♫♫
- Sett crock-pot kjelen på HIGH og rør inn kokosmelk.
- Sett på lokket, så den koker opp igjen, ca. 10 minutter.
- Ta av lokket og kok videre uten lokk i ca. 30 minutter, til sausen tykner.
- Slå av kjelen og tilsett koriander.
- Dryss over koriander og hakkede peanøtter, hvis du ikke er allergisk ved servering.
- Server retten med kokt ris, yoghurt og varmt nan brød.
Tips:
Det er plass til mer kylling i sausen, så du kan fint bruke ett par kyllingfileter ekstra.
Skal kokes på instilling LOW, under lokk i 7 timer !! |
Sausen er klar til å helles over kyllingen ! |
Ingredienser ! |
Vad är ss förkortningen av?
SvarSlettSpiseskje / matsked :)
SlettHei Edel.
SvarSlettMasse fine oppskrifter, men jeg sliter med at kyllingen blir tørr og snuldrefe i alle oppskrifter. Hvordan får jeg kyllingen til å bli saftig?
Kylling er magert og dermed ofte tørt. Fettet sitter i skinnet, så kylling blir mest saftig helgrillet med skinnet på -og gjerne litt ekstra smør under skinnet. Jeg har begynt å bruke mye kyllinglårfilet, den inneholder en del fett, som gir ett litt bedre resultat. Takk, for hyggelig tilbakemelding :)
Slett