13 august 2016

Chicken Tikka Masala i Crock-Pot ♫♫


Chicken tikka masala er en indisk matrett. 
Chicken tikka betyr kyllingfilet.
Retten består av kyllingbiter tilberedt i tandoor (leirovn) og servert i en krydret saus som gjerne inneholder tomat og fløte.

Her har jeg laget en utgave i Crock-Pot. 
Crock-Pot er en elektrisk gryte, som koker maten på lav varme over lang tid, noe som gir utrolig god smak og mørt kjøtt.
Spis & Nyt

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk hakket løk
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 800 g hermetiske tomater
  • 0,5 dl vann
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ss tandoori masala eller graham masala
  • 1 1/2 ts paprika
  • 1 ts karri
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 6 stk kyllingfilet
  • Matlagnings spray
  • 4 dl kokosmelk, tror retten blir best hvis du bruker den "feteste" varianten
  • 3 ss hakket frisk koriander + litt til topping på tallerken
  • (Peanøtter)
  • Ris
  • Gresk yoghurt
  • Nan brød
Sånn gjør du:
  1. Varm opp olje i en stor stekepanne.
  2. Tilsett løk, ingefær og hvitløk og la det surre i ca. 5 minutter.
  3. Rør inn tomatpuré og tomater og la det koke i ytterligere 5 minutter.
  4. Visp ut hvetemelet i vann.
  5. Tilsett hvetemelet i pannen, sammen med masala, paprika, karri, salt og cayjennepepper.
  6. Bland alt godt sammen og la det koke 1 minutt.
  7. Spray crock-pot kjelen med fett.
  8. Legg i kyllingen og hell over tomatblandingen. (Smaker ikke veldig godt nå altså, blir mye bedre etter du har tilsatt kokosmelken)
  9. Legg på lokk og kok på LOW i 7 timer.
  10. NÅ KAN DU GJØRE HVA DU VIL I 7 TIMER ♫♫
  11. Sett crock-pot kjelen på HIGH og rør inn kokosmelk.
  12. Sett på lokket, så den koker opp igjen, ca. 10 minutter.
  13. Ta av lokket og kok videre uten lokk i ca. 30 minutter, til sausen tykner.
  14. Slå av kjelen og tilsett koriander.
  15. Dryss over koriander og hakkede peanøtter, hvis du ikke er allergisk ved servering.
  16. Server retten med kokt ris, yoghurt og varmt nan brød.
Tips: 
Det er plass til mer kylling i sausen, så du kan fint bruke ett par kyllingfileter ekstra.

Klar til servering !
Spis & Nyt ♫♫


Skal kokes på instilling LOW, under lokk i 7 timer !!


Sausen er klar til å helles over kyllingen !

Ingredienser !

4 kommentarer:

  1. Vad är ss förkortningen av?

    SvarSlett
  2. Hei Edel.
    Masse fine oppskrifter, men jeg sliter med at kyllingen blir tørr og snuldrefe i alle oppskrifter. Hvordan får jeg kyllingen til å bli saftig?

    SvarSlett
    Svar
    1. Kylling er magert og dermed ofte tørt. Fettet sitter i skinnet, så kylling blir mest saftig helgrillet med skinnet på -og gjerne litt ekstra smør under skinnet. Jeg har begynt å bruke mye kyllinglårfilet, den inneholder en del fett, som gir ett litt bedre resultat. Takk, for hyggelig tilbakemelding :)

      Slett

Print Friendly and PDF