Nachos med steinbit !!


Herlig kosemat -og det med steinbit faktisk !!
Lag først tomatsalsa, den kan du bruke som tilbehør til blant annet pølser og hamburger også.
Jeg lagde dobbelt porsjon med tomatsalsa hjemme og tok den med på hytta, brukte den på gratinerte pølser, når vi kom på hytta i går kveld.

Steinbit passer ypperlig i denne retten, da den er 'fast i fisken' også når den blir skjært i mindre biter og varmebehandlet.

Server steinbit-nachos med avokado, tomatsalsa, crème fraîche og limebåter.

DIGG INN, eller som de sier i Gudbrandsdalen:
STÆRE GODT, HA TI RE !


Du trenger til 2 store porsjoner:
  • 400 g steinbitfilet
  • 2 ss tacokrydder
  • 6 ss rapsolje
  • 150 g nachos chips
  • Revet mozzarella
Tilbehør:
  • 1 stk avokado
  • Crème fraîche lett
  • 1 stk lime
  • Tomatsalsa *
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 180 °C, instilling 4 på gassovn.
  2. Skjær torsken i 2 cm store biter.
  3. Bland sammen tacokrydder og olje.
  4. Vend forsiktig inn fiskebitene.
  5. Fordel chipsene i en stor, godt smurt ildfast form.
  6. Legg torskebitene over og avslutt med revet ost.
  7. Stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til fisken er ferdig.
Marinering av steinbit

Klar til steking
Klar til servering !
Tomatsalsa:
  • 0,5 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 0,5 ss flytende honning
  • 400 g grovhakkede tomater, hermetiserte
  • 1 ss limesaft
  • Salt og pepper
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Finhakk rødløk og hvitløk (eller bruk hvitløk på tube).
  2. Del chili på langs og fjern frøene. Finhakkes.
  3. Ha alle ingrediensene, bortsett fra koriander i en kasserolle.
  4. La det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
  5. Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres varm eller kald.
Koriander kan byttes ut med andre friske urter, basilikum er veldig godt i denne salsaen.
Har du ikke honning kan du bruke 1 ts sukker.


Kjøpmannspils fra Atna Øl !


Ingredienser til nachos med steinbit !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF