Middag på Hamarstua Spiseri ♫

Feiret gullbryllupet til svigermor og svigerfar i går på Hamarstua Spiseri

På Domkirkeodden ligger Hedmarksmuseet i Hamar og består av Storhamarlåven, domkirkeruinene med glassvernebygg, folkemuseum og urtehage -og Hamarstua Spiseri.
Disse lokalene har blitt brukt som restaurant siden tidlig på 60 tallet.
Fantastisk beliggenhet rett ved Mjøsa.


Sommermeny middag består av :

4 forretter, 2 salater, 5 hovedretter og 3 desserter.
Vi anbefaler alle som reserverer bord over 10 personer å forhåndsbestille meny, står det i menyen.
Vet ikke om det er ett "must", men svigermor har i hvert fall bestemt hva vi skal spise i dag.


Forrett, hoppet vist 'svigers' elegant over. Dumt, for der var det mye snadder.

Men vi fikk brød, som var kjempegodt og smør, mens vi ventet på middagen.
Det vil si -noen av oss fikk det, vi var 16 personer og på bordet satt de to fat med seks halve brødskiver på hvert fat. 12 halve skiver på 16 personer c",)


Hovedrett:
Ytrefilet av kalv
Syltet løk, sesongens grønnsaker, røkte poteter og urteyoghurtsaus
Kr 335,-

Kjøttet var helt greit, forholdsvis mørt, det var jo ytrefilet og ikke indrefilet, men kalvekjøttet var helt gjennomstekt, jeg vil gjerne ha den medium. Nå vet jeg ikke om den ble bestilt helt gjennomstekt, mine svigerforeldre foretrekker det, men den hadde nok garantert vært bedre med en rosa kjerne.
Ytrefilten var ikke heltstekt, kjøttstykkene var stekt hver for seg, så det hadde vært ett stort pluss hvis servitørene hadde spurt om hvordan hver enkelt person ønsket kjøttet tilberedt.
Kalvekjøttet var dekket med ett lag gremolta, på den ene siden. Gremolta består av sitron, persille og hvitløk, som er kjørt sammen i en foodprosessor.
Potene var gode og det var mye poteter, de ligger under den enorme rosmarindusken.
Syltet løk var også naturligvis syrlig og god.
Grønnsakene kunne gjerne kokt ett par minutter til.
Sausen var god !
Terningkast 4


Dessert:
Semulepudding
Jordbærsaus og vaniljemarinerte jordbær
Kr 125,-

Semulepuddingen hadde god smak og god konsistens.
Sausen var syrlig og god.
Temperert sjokolade var ett fint innslag i retten.
Dessverre kjente jeg ikke noe særlig smak av vanilje på jordbærene og de fleste gjestene, meg selv inkludert fikk en eller to jordbærbiter med hemsen på.
Retten var pyntet med mynte og spiselige blomster.
Terningkast 5

Vi ble servert av to hyggelige, effektive og serviceinnstilte unge damer, så servicen er det ingenting og utsette på ! Hvis de hadde servert litt mer brød og spurt om hvordan vi ønsket kjøttet stekt hadde det vært nesten perfekt.
Terningkast 5

Restauranten er absolutt verdt ett besøk, bestill gjerne fisk eller sjømat, det er  Knutstad & Holen,
en av landets beste fiskeforretning, som driver stedet.
Flott beliggenhet, store og fine lokaler, flott uteservering, hyggelig og serviceinnstilt personale.
- og du.... litt rart og skrive, men hvis du en dag tar turen dit : gå på toalettet !!


Dagens vin:
Piccini Rosso di Toscana

  • Farge: Lilla.
  • Lukt: Røde bær og krydder.
  • Smak: Fruktig med hint søtlige kirsebær.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Fisk  
  • Land/distrikt: Italia, Toscana, Øvrige
  • Råstoff: Sangiovese 70%, Cabernet Sauvignon 20%, Merlot 10%
  • Metode: Fermenteres i stål tank i 10 dager, skall og stilker fjernes og vinen går videre til malolaktisk gjæring.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 4,00 g/l Syre: 5,30 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring


  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF