Nydelig fiskemiddag, som smaker norsk natur ღღ
Vet ikke helt hvordan 'norsk natur' smaker, men tror vi er veldig nære nå !!
Tar litt tid å tilberede retten og litt oppvask blir det, men vel verdt det !
Lag agurksalaten først så den får trekt litt før servering 💚
Oppskrift til 3 porsjoner:
Fjellørret:
- 3 stk fjellørret
- Rapsolje
- 100 g meierismør
- 1 stk sitron, skallet
- Persille
- Dill
- Gressløk
- Salt
- Pepper
- Bomullstråd
- Rens og fileter fisken.
- Behold skinnet på filetene men plukk bort alle ben.
- Bland sammen smør, hakkede urter, sitronskall, salt og pepper,
- Fordel blandingen utover fiskefiletene og legg den andre fileten over.
- 'Surr' filetene sammen med bomullstråd.
- Stekes i en stekepanne med litt smør eller olje, ca 5 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomstekt. La den hvile noen minutter.
- Fjern hyssingen før servering.
Dillstuede poteter:
- 8 poteter
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 3 dl matfløte
- 1 ts sennep
- Salt
- Pepper
- Frisk dill
- Kok potene møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og sett dem til side. Dette kan du gjøre i god tid før middagen skal serveres. Jeg kokte potetene før vi gikk på fjelltur i dag.
- Skrell potetene og skjær dem i biter.
- Smelt smør, i en kjele rør inn hvetemel og spe med matfløte under omrøring.
- Sausen skal ha en fyldig konsistens.
- La sausen trekke i 5 minutter
- Smak til med sennep, salt, pepper og dill.
- Vend forsiktig potene inn i sausen og la det trekke til potetene blir varme.
- Tilsett rikelig med hakket dill rett før servering.
- 1 stk agurk
- 2 dl vann
- 5 ss eddik, klar 7%
- 1 ss sukker
- Pepper
- Skjær agurkskiver med en ostehøvel.
- Rør sammen vann, eddik og sukker.
- Hell laken over agurkskivene.
- Dryss over litt pepper.
- La salaten stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar