Nydelig sommermat ✿
Litt kaldt og litt varmt, litt friskt og grønt og litt søtt og syndig !
Smakfull marinert kyllingfilet med en smaskens, litt annerledes potetsalat ✿
Jeg serverte retten med vannmelon, som alltid er godt tilbehør til grillmat.
Du trenger til 4-6 porsjoner:
- 6 stk kyllingfilet
- 1 ss paprikapulver
- 1 ss spisskummin
- 4 ss chilisaus
- 2 ss sitronsaft
- 4 ss solsikkeolje
- 1 ts salt
- 900 g poteter
- 150 g fetaost
- 1/2 bunt asparges
- 1/2 bunt vårløk
- 2 ss kapers
- Oliven
- 1 ss hvitvinseddik
- 3 ss solsikkeolje
- 1/2 ts salt
- 1 fedd presset hvitløk
- 1 ts sitronsaft
- Bland sammen alt til marinaden.
- Legg kyllingfiletene i en bolle, hell i marinaden og bland alt godt sammen.
- Dekk bollen med plast og la det ligge i kjøleskapet noen timer. Jeg marinerte dem i 3,5 time.
- Kok poteter og avkjøl.
- Skrell dem, hvis nødvendig, jeg brukte nypoteter og serverte dem med skallet på. Skjær dem i biter og legg dem i en bolle eller på ett stort fat.
- Forvell asparges i kokende vann i 2-3 minutter, legg dem over i iskaldt vann og avkjøl dem.
- Skjær ost i terninger, asparges i litt store biter og vårløk i strimler.
- Legg vårløk og asparges over potetene.
- Rør sammen dressingen og hell den over salaten.
- Dryss over kapers og legg på oliven og fetaost.
- Grill kyllingen ca. 3 minutter på hver side på direkte varme, grill videre på indirekte varme i 10 minutter.
Potetsalat |
Grilling av kyllingfilet, den setter seg ofte fast i grillen under steking, men 'løsner' igjen når den har fått stekeskorpe. |
Marinering av kylling |
Ingredienser |
Spis & Nyt ♫ ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar