Innbakte lammepølser med hot tomatsalsa og mozzarella, på hyttevis ✿ღ


Når man kommer frem til en kald hytte på kvelden, er det utrolig lettvint og ty til en pølsepakke.
Du kan servere pølsene med noe litt mer spennende enn lompe.


I denne oppskriften bruker jeg knallgode lammepølser med fetaost & oliven fra 👉 Annis Pølsemakeri, på Ringebu.

Skikkelig juks altså, kjøpte ferdig pizzabunn. 
Langt i fra like god, som den du lager selv, men utrolig lettvint. 

Lag gjerne tomatsalsa hjemme og ta den med i sekken 🍅
Store pølser og masse deig, det holder med 1 pølse per porsjon 
♪♫


Du trenger:
  • Lammepølser eller andre gode pølser
  • Tomatsalsa *
  • Revet mozzarella
  • Pizzabunn c",)
  • Koriander
Sånn gjør du:
1. Lag tomatsalsa først. Den kan lages i god tid i forveien, får du igjen rester så kan den oppbevares i kjøleskapet i ca. en uke.

2. Skjær pizzabunnen i firkanter.

3. Smør på tomatsalsa, ikke ta på tomatsalsa helt i enden,  legg på en pølse og dryss over revet ost, rull deigen sammen. Kan virke litt "trælete" men det går bra !!! Fester seg sammen under stekingen.


4. Legg dem i en langpanne, med bakepapir. Legg dem med skjøten ned. La dem heve i ca 15 minutter. Ble positivt overrasket, den ferdig kjøpte pizzabunnen hevet seg faktisk, både før og under steking.

Stek dem på 220 grader/ innstilling 6 på gassovn i 15-20 minutter, steketiden varierer etter størrelsen på pølsene og tykkelsen på deigen.
Hvis du bruker gassovn, så snu dem etter 10 minutter, da den som regel kun har undervarme, min gassovn har i hvert fall det.
Jeg snudde dem etter 10 minutter og stekte dem ytterligere 10 minutter på den andre siden.
Server dem gjerne med litt frisk koriander

Klare til steking
Tomatsalsa:
  • 0,5 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 0,5 ss sukker
  • 400 g grovhakkede tomater, hermetiserte
  • 1 ss limesaft
  • Salt og pepper
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Finhakk rødløk og hvitløk (eller bruk hvitløk på tube).
  2. Del chili på langs og fjern frøene. Finhakkes.
  3. Ha alle ingrediensene, bortsett fra koriander i en kasserolle.
  4. La det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
  5. Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden.
  6. Smak til med salt og pepper.
Hovedingrediensene - "Hyttejuks" er lov !!

Pølsedisken på Annis Pølsemakeri
El Coto Crianza Rioja 2011


  • Passer til: Lyst kjøtt   Lam og sau   Ost  
  • Land/distrikt: Spania, Rioja, Øvrige
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Tempranillo 75%, Garnacha 25%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon. 24 md. fatlagring.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 1,30 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Bod. Franco-Españolas
  • Grossist: Vino A/S


  • Ps:
    Dette er ikke sponset innlegg eller reklame, kun nok en fornøyd kunde hos Annis Pølsemakeri.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF