Gratinert blomkål med spekeskinke & jordbær ♪♫


Nå er det nydelige, ferske, norske blomkål og jordbær i butikkene🌿

Gratiner blomkålen i ovn. 
Server gratinert blomkål med spekeskinke, godt brød og norske jordbær 🍓

En fantastisk sommermiddag 💛 
Enklere blir det ikke ♪♫

Du trenger:
  • 1 stk blomkål
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 dl revet ost
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Persille
  • 200 g spekeskinke
  • Brød
  • Jordbær
Sånn gjør du:
  1. Sett ovnen på 250 °C / Innstilling 7 på gassovn.
  2. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. 
  3. Hell av vannet.
  4. Smelt smør i en kjele og visp inn hvetemel. 
  5. Spe med melk, litt og litt om gangen.
  6. Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt. 
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Legg kokt blomkål i en ildfast form. 
  9. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.
  10. Dryss over litt frisk persille ved servering.
  11. Server blomkålgratengen med god spekeskinke, godt brød og gode jordbær
  12. Spis & Nyt ♪♫


Blomstene på fjellet er formet som klokker og stjerner.
Sagnet sier at det er fordi vidda ligger så nær himmelen.


Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna
Ung, ren og saftig, preg av røde og mørke bær, innslag av urter, frisk ettersmak



  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma med fint preg av røde bær og urter.
  • Smak: Ung, frisk og saftig, preg av røde bær og urter.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Innhold: Alkohol 13,50% Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,80 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring


  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF