Gratiner blomkålen i ovn.
Server gratinert blomkål med spekeskinke, godt brød og norske jordbær 🍓
En fantastisk sommermiddag 💛
Enklere blir det ikke ♪♫
Du trenger:
Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna
Ung, ren og saftig, preg av røde og mørke bær, innslag av urter, frisk ettersmak
Farge: Dyp rød.
Lukt: Aroma med fint preg av røde bær og urter.
Smak: Ung, frisk og saftig, preg av røde bær og urter.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
Årgang: 2010
Råstoff: Barbera 100%
Innhold: Alkohol 13,50% Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,80 g/l
Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Du trenger:
- 1 stk blomkål
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 3 dl revet ost
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- Persille
- 200 g spekeskinke
- Brød
- Jordbær
- Sett ovnen på 250 °C / Innstilling 7 på gassovn.
- Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke.
- Hell av vannet.
- Smelt smør i en kjele og visp inn hvetemel.
- Spe med melk, litt og litt om gangen.
- Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg kokt blomkål i en ildfast form.
- Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.
- Dryss over litt frisk persille ved servering.
- Server blomkålgratengen med god spekeskinke, godt brød og gode jordbær
- Spis & Nyt ♪♫
Blomstene på fjellet er formet som klokker og stjerner. Sagnet sier at det er fordi vidda ligger så nær himmelen. |
Ung, ren og saftig, preg av røde og mørke bær, innslag av urter, frisk ettersmak
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar