Meksikansk gryte med ris ¸¸.•*¨*•♫♪


Meksikansk gryte med ris..... ja, det har vel 80% av den norsk befolkning spist - og da gjerne den fra Toro' med en haug med E-stoffer og tørkede grønnsaker !

Den blir så mye bedre når du lager den selv fra bunnen av -og det tar ikke lengre tid, 
begge skal koke i 20 minutter !

Enkelt og godt🌾
Fiks ferdig på 30 minutter og alt du trenger er en stor stekepanne.
Server gryteretten dampende varm med salat og godt brød og/eller tortilla chips.



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g karbonadedeig
  • Stekesmør
  • 1 stk paprika
  • 1 stk chili
  • 2 dl langkornet ris
  • 800 g hermetisterte tomater med basilikum og oregano
  • 1 stk buljongterning/kjøttfond
  • 2 dl vann
  • 1⁄2 stk purre i ringer
  • Frisk basilikum
Sånn gjør du:
  1. Stek karbonadedeigen i smør. Du kan også bruke kjøttdeig, hvis du foretrekker det.
  2. Tilsett risen og la det frese litt, til risen er blank.
  3. Hell i tomater, vann og kjøttfond.
  4. Kok opp.
  5. Skjær paprika i biter, purre i ringer, finhakk chili og tilsett grønnsakene i gryten.
  6. Kok gryten i 20 minutter.
  7. Dryss over litt hakket basilikum ved servering.
Dagens vin:
Barone Montalto Collectione di Famiglia Nero d'Avola 2014



  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Preg av modne mørke bær , plomme og tørket frukt, streif av urter og lakris.
  • Smak: Bløt og sødmefull stil, tørr og litt varm ettersmak.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Lam og sau   Storvilt  
  • Land/distrikt: Italia, Sicilia
  • Årgang: 2014
  • Råstoff: Nero d'Avola 100%
  • Metode: Vinen lages på tørkede druer. 4 måneder på franske barrique-fat.
  • Innhold: Alkohol 14,00%Sukker: 18,00 g/l Syre: 5,50 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Barone Montalto


  • Kaffe & Cognac !

    Fint på fjellet i dag !
    Klar til servering ♫♪

    Spis & Nyt ¸¸.•*¨*•♫♪
    Salat og tortilla chips ¸¸.•*¨*•♫♪


    Ingredienser til Meksikansk gryte med ris !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF