To døgn på solsiden i Trondheim ♪♫


Ett avbrekk fra hytteferie i fjellheimen.
Vi tar toget fra Vinstra til Trondheim, en tur på 3,5 time.

Fremme i Trondheim rundt kl. 15.
Bruker ca. 15 minutter på å gå til hotellet Scandic Solsiden, rom i 5 etasje, stille og rolig.
Pakker ut, slapper av noen minutter, man blir jo så sliten av og sitte rolig på toget c",)

♪♫•*¨*•.¸¸ ¸¸.•*¨*•♫♪

Mye god mat, litt dårlig mat og helt grei mat.
Vi besøkte vel de mest tradisjonelle stedene, ikke akkurat gourmet restaurantene,
men noen av de stedene "folk flest" ofte går på.
(Det ligger link til sidene, på det som er skrevet med rød skrift)

SULTEN, hva skal vi spise.... litt tidlig for middag -og egentlig for sent til å spise lunch.
Vi havnet på Peppes Pizza Solsiden


LA BURGER med ekstra ost, chrispy bacon og pommes frites
Homestyle Burger med grovkvernet biffkjøtt. Hjertesalat, tomater, sylteagurk og rødløk.
Leveres med Peppes hamburgerdressing. Ekstra ost, bacon og pommes frites måtte bestilles i tillegg.
Var iflg. Ole Marius veldig god.
Total pris Kr. 180,-
I glasset: 0,6 l fatøl a kr. 93,-

Chicken, bacon & avokado sandwich   
Dette er en sandwich du ikke har smakt maken til; fersk spinat og rødløk som er vendt i en frisk eplevinaigrette. Toppet med skiver av saftig kyllingbryst, crispy bacon, tomatskiver og avocado.
Vi avslutter med et lett dryss av salt og pepper.
Den smakte veldig godt, mør kylling, sprøtt bacon, perfekt modnet avokado og masse grønt.
Kr. 144,-
I glasset:Christer Berens hvitvin kr. 71,- per glass.

♪♫•*¨*•.¸¸ ¸¸.•*¨*•♫♪

Etter maten gikk vi en runde på SOLSIDEN KJØPECENTER
Solsiden er et kjøpesenter i Trondheim som ligger på området til det gamle Trondhjems Mekaniske Værksted – området som i dag blir kalt Nedre Elvehavn. Senteret ligger i det gamle bygget til TMV, og ble åpnet i oktober 2000.

Etter en siesta på hotellet var det tid for middag, selv om vi egentlig ikke var "skrubb-sultne".
Vi havnet sånn, som mange ganger før på en Egon restaurant:
EGON - SOLSIDEN
Fordelen med det er at du bestiller maten med disken, oppgir bordnummer og betaler.
Drikke får du med deg med en gang og maten blir brakt til bordet.

Når vi ikke akkurat var kjempe sultne passet det godt med en fiskesuppe.
 

EGONS KREMETE FISKESUPPE
med linefanget torsk og laks. Garnert med håndpillede reker. Fribakt rugbrød og smør.
I tillegg ble vi tilbudt sprøstekt bacon på.
Pris suppe : kr. 190,- per porsjon
Pris bacon: 3 x kr. 16,- per baconskive
0,5 l fatøl : kr. 121,-
Huset hvitvin 25cl : kr. 115,-

Ole Marius synes suppen var veldig mektig, det var den også, men veldig god altså.
Både torsken og laksen var perfekt tilberedt og baconet skikkelig sprøtt og godt stekt.
Brødet var ferskt og sprøtt.
Men rekene var sletts ikke håndpillet, bitte bitte små, de minste lakerekene, som er og oppdrive.
Det ble det ett stort minus for, kan i hvert fall fjerne det på menyen, når de ikke leverer det som står der !!!!




Crème brûlée
Mette var vi men, ett glas rødvin og Crème brûlée smaker alltid godt.
Delte desserten eller det vil si -jeg fikk 1/4, Ole Marius slukte resten.
Den var god også. perfekt smak og konsistens.
Kr. 82,-

25 cl Barbera rødvin kr. 121,-


 
♪♫•*¨*•.¸¸ ¸¸.•*¨*•♫♪

Ny dag nye muligheter.
Frokost på SCANDIC SOLSIDEN , her ble det ingen bilder, glemte helt av det.
Helt vanlig tradisjonell hotell frokost, med de obligatoriske eggene, kokte og stekte, bacon, småpølser, den vanlige bønner i tomat fra hermetikkboks, oppskjært kjøttpålegg, ost, røkelaks, silderetter, frukt og grønt osv. Juice av forskjellig typer, melk og kaffemaskin.

♪♫•*¨*•.¸¸ ¸¸.•*¨*•♫♪

Is må man jo ha, når man er på sommerferie, etter tips av Trondheims lerken, Merethe, som
har flyttet til mitt hjemsted Ottestad måtte vi ta turen til :

De er vel egentlig mest kjent for sin sjokolade, men isen smakte også himmelsk.
Smakte på Tiramisu is : Nydelig !!
Nougat is : Nom Nom !!
-og jeg er så glad i Lakris is Kjempegod !!



Ingen, i hvert fall ikke de som er glad og interessert i musikk tar turen til Trondheim uten en tur på

Rockheim er Norges nasjonale museum for populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag.
Museet er lokalisert i det tidligere mellageret på Brattørkaia i Trondheim, og er en avdeling i Museene i Sør-Trøndelag.

Kan ikke forklares, må oppleves !!!
KJEMPEFLOTT MUSEUM ♪♫ ♪♫


På ROCKHEIM - Restauranten skulle vi også spise lunch :

Sitat fra hjemmesiden:
Restauranten Rockheim by Scandic Nidelven ligger i 5. etasje, og har fantastisk fjordutsikt, stor utendørsterasse og en meny tilberedt med omsorg og kreativitet. Kokker fra Scandic Nidelven gjør seg stadig bemerket i kokkekonkurranser både nasjonalt og internasjonalt. På Rockheim bruker de kortreiste råvarer, lagd fra grunnen av: ekte mat, til fornuftige priser.

Tror dere jeg gledet meg hell ????
men..... jeg kom fort ned på jorden.... VELDIG SKUFFET !!!
 
 
TRØNDERSMØRBRØD kr. 155,-
Vellaget spekeskinke fra Oppdal, potetsalat og tomat.
 
Spekeskinken smakte spekeskinke, potetsalaten kunne gjerne kommet fra en boks fra Denja, cherrytomater fra "First price" og baguett skiver.
 
SKAGEN PÅ PIREN kr. 155,-
Smørbrød med skagenrøre (egg, skalldyr), agurk og sitron.
 
Skagenrøren hadde god smak, smakte majones i hvert fall og bestod av reker og kreps i lake.
Minste reka jeg noen gang har sett, de klarte ikke en gang og skjære den opp, så de kunne skjule det !!
 
Helt flott og servere maten på en skjærefjøl, men når maten raser sammen når du skjærer i den og
havner ut over hele bordet, ble det ikke like delikat.
 
Drikke:

Dahls fatøl 0,4 l kr. 72,-
Hvitvin:  kr. 85,- for ett glass.

♪♫•*¨*•.¸¸ ¸¸.•*¨*•♫♪

Nå kommer dagens opptur, middagen på :

 
Grillpanne
Foccaciabrød og alioli, tapasbiff av indrefilet, stoutbrasiert svinenakke fra Jæren smak,
grillet chorizio, kyllingvinger med brandyglace, ratatouille, patatas bravas (friterte båtpoteter med bravassaus og alioli), San Sebastian poteter (saltbakte småpoteter med chiliolje).
Brandyglace og sennepsaus.
Kr. 298,- per person.
 
I glasset:
I flaske Conti Serristori kr. 440,-
Heiniken 0,5l kr. 84,-
 
Det smakte helt nydelig, ALT smakte helt nydelig !!
Kjøttet smeltet på tungen og var perfekt stekt, passe sterkt og mmmmmm
Vinen var også veldig god, selv om den ikke var blant de dyreste.


 
San Sebastian måtte vi også prøve desserten.



Sjokoladefondant
med vaniljeis, kirsebærkompott og knuste pistasjnøtter.
Kr. 89,-

Smakte helt nydelig, perfekt stekt fondant, sjokoladen fløt ut og smakte digg.
Nydelig is og kirsebær og pistasjnøttene var en god ekstra touch på retten.


Ostefat
Manchego, Hitra blå og Kristins myke med akasiehonning, paprikamarmelade,
drue -og pecanmarmelade, syltete bønner og brød.
Kr. 114,-
 
Det smakte himmelsk - rett og slett
Det eneste er at det kanskje kunne vært litt mer brød til all osten.
 
Avslutter kvelden på San Sebastian med
Irish Coffiee
Bushmills, sukker, kaffe og fløtelokk.
Kr. 114,-
 
Veldig god, veldig stor, det eneste er at de kunne kuttet ut de to hele kaffebønnene,
som lå på toppen og servert den med en skje eventuelt sugerør.
 
 
♪♫•*¨*•.¸¸ ¸¸.•*¨*•♫♪
 
Rakk ikke frokosten på hotellet, den serveres fra 06.30 - 9.30
Så da ble det frokost på Egon Solsiden
 
 
LUNCHTALLERKEN
med karbonade og speilegg. Fries, grilltomat og fribakt rugbrød.
Kr. 138,-
1/2 l Coca Cola kr. 56,-
 
Smakte helt greit, rask servering og fulle flasker med ketchup og dressinger.
 
 
Snart tid for å ta toget hjem.
En spasertur til og rundt Nidarosdomen, over Kjærlighetsbroen til Baklandet.
Rakk nok en is før vi ruslet på toget.
 
Takk for noen fine dager i Trondheim !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF