Ukemeny - Uke 30 - 2015 ♫ Juli meny ♫


Sommer og sol, noen dager innimellom i hvert fall. Det gjelder å nyte hver eneste solskinnsdag for dem er det ikke mange av i år, men sommeren er ikke slutt enda, vi kan ha mange fine dager i vente.
Mat må vi ha, åkke som det er sol eller regn ஃ☂ஃஃ☂ஃ ☼☼


Her kommer mitt forslag på en ukemeny, håper du finner noe som frister.
Link til oppskrift finner du ved og trykke på navnet på retten.

Mandag
Tomatsuppe med pesto og egg
Starter uken med en kjøttfri dag, nydelig tomatsuppe med pesto og egg.
Mange mener at suppe ikke er middag, da kan du steke noen pannekaker, som passer ypperlig
til tomatsuppe.



Tirsdag
Sesam bakt laks med smørdampet nykål og soyasmør
Denne retten er en av mine favoritter, fersk laks med nydelig nykål og en herlig 'saus'.
Retten lager du på 20 minutter.


Onsdag
Krydret chorizo nachos
Denne retten passer vel kanskje ikke som middag etter en lang arbeidsdag, men passer perfekt som
kveldskos når roen har senket seg i heimen.
Lag noe enkelt til middag og gled deg til kveldskosen.


Torsdag
Burger med bacon og cheddar
Burger er alltid populært og denne er kjempegod, sammen med søtpoteter.
Kalori -og fettfri er den ikke men, du får spare noen kalorier med en sunn frokost og lunch.


Fredag
Blåskjell dampet i øl
Endelig helg, for noen av oss. Dagene bare flyr avgårde, en uke var en hel evighet av tid når jeg var barn -og sommerferien, den var laaaang den. Nyt hver eneste dag, den kommer ikke i reprise.
Blåskjell er perfekt sommermat, selv om de egentlig er bedre på vinteren.
Du finner mange oppskrifter med blåskjell på bloggen, hvis du ønsker en annen smak på dem.


Lørdag
Helstekt entrecôte med serrano-surret asparges, hasselbackpoteter og rosepeppersaus
Ukens høydepunkt matmessig.
Entrecôte er kjøttet som sitter mellom ribbena på dyret.
Fine fettmarmoreringer gjør entrecôten ekstra saftig og smakfull.
Ved å steke den hel får smakene satt seg på en annen måte enn når du steker den som biff.


Søndag
Braiserte kyllinglår, chorizo, kikerter og grønnkål
Smaksrik og fyldig ovnsrett, smaker rett og slett nydelig.
Server den gjerne med nystekte hvitløksbaguetter


Ukens dessert
Friske bær med tjinuskisås
Tjinuskisås er en dessert saus, som opprinnelig kommer fra Russland.
Enkelt og greit er det fløte, som er kokt sammen med sukker eller sirup.
Server sausen med is eller krem og masse friske bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF