04 juli 2015

Hjemmelaget karbonader med nykål og fløtegratinerte poteter ♥¸¸.•*¨*•♫♪


I dag har vi vært på topptur til Nårkampen, 1150 moh.
Kjempefin tur i fjellheimen, når man endelig kommer opp kan man se hele fjellheimen på alle sider.

Da er det helt greit med en enkel, god gammel gjenganger til middag, som er rask og enkel og lage. Start med potetene da de tar lengst tid, fortsett etter hvert med karbonadene og damp nykålen helt til slutt. 
Serveres med litt ekstra soyasaus for de som ønsker det og tomater.

Nyt gjerne denne enkle hyttemiddagen, med ett godt glass vi
n ♪♫


Karbonader:
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen.
  2. Form 4 store karbonader.
  3. Stekes i godt smør, ca. 3 minutter på hver side, etterstek på svak varme noen minutter til de er gjennomstekt.

Kål:
Nykål skjæres i strimler og dampes i litt vann og smør, ca. 3 minutter.

Fløtegratinerte poteter :
  • 8 poteter
  • 1 gul løk
  • Salt
  • Pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl melk
Sånn gjør du:
  1. Skjær poteter og løk i tynne skiver/ringer.
  2. Legg poteter og løk lagvis i ildfastform.
  3. Krydre med salt og pepper mellom lagene.
  4. Hell over fløte og melk.
  5. Sett den ildfaste formen i ovnen på 220 grader/ Innstilling 6 på gassovn.
  6. Stekes i ca. 45 minutter.

Fløtegratinerte poteter

Torres Coronas 2012  ♪♫



  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Preg av røde og mørke bær, hint av urter.
  • Smak: Ørlite utviklet, preg av røde bær og urter.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Spania, Catalonia, Øvrige
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Tempranillo, Cabernet Sauvignon
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,10 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Miguel Torres


  • Bilder tatt fra Nårkampen i dag ♪♫•*¨*•.¸¸ ¸¸.•*¨*•♫♪




    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF