16 juli 2015

Sjokoladekake i langpanne ♥


Denne kaken lagde jeg ofte før, når mine barn var små 💕

Det er ikke så lenge siden. 
Datteren min er født i 1991 og sønnen min i 1994, året det var OL i Hamar, som du ser av serviset.
Nå er jeg mormor, så det har tydeligvis gått noen år 💕

Superenkel og god sjokoladekake med mild smak, som barna liker.
Del kaken i små kakestykker og frys dem ned, hvis du ikke skal servere hele kaken med en gang. Kaken kan også oppbevares i en tett boks i kjøleskapet en ukes tid. 

Skal du servere kaken hel kan lage en 'fotballbanekake' eller kanskje håndballbane. Du kan pynte den med kakestrøssel, masse godteri, frukt & bær eller kokos 🍓 .



Sjokoladekake:
  • 6 egg
  • 550 g sukker
  • 500 g hvetemel
  • 330 g smør
  • 3 ts bakepulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 4 ss kakao
  • 3 dl lett melk
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret, tilsett melken.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
  4. Sikt og rør melblandingen i eggedosisen, vekselvis med melk/smør, litt og litt omgangen.
  5. Hell deigen i bakepapirkledd eller smurt langpanne.
  6. Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 °C i ca. 35 minutter.
  7. Sjekk med en strikkepinne eller fyrstikk om kaken er stekt, stikk den i kaken og fester ikke kaken seg på pinnen er den ferdig.
  8. Avkjøles til den er lunken, før glasuren smøres på.
Sjokoladeglasur:
  • 100 g smør
  • 400 g melis
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 6 ss varm kaffe
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret.
  2. Tilsett vaniljesukker og kakao, røres godt sammen.
  3. Rør inn melis og kaffe, vekselvis, litt og litt om gangen.
  4. Tilsett sjokoladeglasuren på kaken, mens kaken fremdeles er litt lunken.
  5. Avkjøl kaken helt.
  6. Nå kan du skjære den i firkanter og oppbevare den i kjøleskapet i en tett boks.

Klar til steking !

Ferdig stekt sjokoladekake !

Sjokoladekake med sjokoladeglasur og strøssel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF