Denne kaken lagde jeg ofte på 90'tallet' når mine barn var små 💕
Nå er jeg mormor, så det har tydeligvis gått noen år 💕
Superenkel og god sjokoladekake med mild smak, som barna liker.
Del kaken i små kakestykker og frys dem ned, hvis du ikke skal servere hele kaken med en gang. Kaken kan også oppbevares i en tett boks i kjøleskapet en ukes tid.
Skal du servere kaken hel kan lage en 'fotballbanekake' eller kanskje håndballbane. Du kan pynte den med kakestrøssel, masse godteri, frukt & bær eller kokos 🍓 .
Sjokoladekake:
- 6 egg
- 550 g sukker
- 500 g hvetemel
- 330 g smør
- 3 ts bakepulver
- 4 ts vaniljesukker
- 4 ss kakao
- 3 dl lett melk
- Smelt smøret, tilsett melken.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
- Sikt og rør melblandingen i eggedosisen, vekselvis med melk/smør, litt og litt omgangen.
- Hell deigen i bakepapirkledd eller smurt langpanne.
- Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 °C i ca. 35 minutter.
- Sjekk med en strikkepinne eller fyrstikk om kaken er stekt, stikk den i kaken og fester ikke kaken seg på pinnen er den ferdig.
- Avkjøles til den er lunken, før glasuren smøres på.
- 100 g smør
- 400 g melis
- 4 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
- 6 ss varm kaffe
- Smelt smøret.
- Tilsett vaniljesukker og kakao, røres godt sammen.
- Rør inn melis og kaffe, vekselvis, litt og litt om gangen.
- Tilsett sjokoladeglasuren på kaken, mens kaken fremdeles er litt lunken.
- Avkjøl kaken helt.
- Nå kan du skjære den i firkanter og oppbevare den i kjøleskapet i en tett boks.
![]() |
Klar til steking ! |
![]() |
Ferdig stekt sjokoladekake ! |
![]() |
Sjokoladekake med sjokoladeglasur og strøssel |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar