Google+

søndag 20. mai 2018

Pepperbiff med gratinerte fylte bakepoteter, stekt tomat og peppersaus ♫♪


Herlig i fjellheimen nå  ♫♪♫♪

Det er ikke ofte jeg har opplevd å gå i shorts på fjellet i pinsen -og i år er pinsen også veldig tidlig.
Snøen forsvant fortere enn svint, det ligger litt snø her og der, men mye mindre enn vanlig.
Vin i solveggen i shorts og t-skjorte 20 mai er helt greit altså !!


I dag ble det en god biffmiddag. 
Biff og bakt potet blir jeg nok aldri lei. Gjorde en liten vri på bakepotetene i dag.
De ble helt herlige.
Server retten med peppersaus eller bearnaisesaus, jeg brukte peppersaus i dag -og stekte tomater.
Hvis du skal på hyttetur kan du gjerne lage sausen hjemme og bare varme den opp på hytta !
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til 2 porsjoner:
  • 2 stk  a 200 gram pepperbiff eller ytrefilet av storfe
  • Stekeolje
  • Smør
  • Peppersaus *
  • 2 stk bakepoteter
  • 2 ss kryddersmør
  • 3 ss mais
  • To never revet mozzarella + litt på toppen av potetene
  • Stekte tomater
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
Gratinerte fylte bakepoteter
  1. Pakk bakepoteter inn i aluminiumsfolie og stek i ovn på 225 grader i 1-2 timer, avhengig av størrelsen på potetene. Stikk en strikkepinne i potetene for og teste om de er ferdige.
  2. Del potetene i to på langs og skrap ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen. 
  3. Bland potetmassen med kryddersmør, revet ost og mais  og fyll tilbake i skallene.
  4. Dryss litt ekstra ost på toppen og sett tilbake i ovnen i 15-20 minutter eller til osten er smeltet. Jeg har gassovn med kun undervarme, de blir enda bedre/mer gratinert i vanlig stekeovn. Små tallerkener her oppe, kun plass til 1/2 bakepotet og tomat på tallerkenen.
Pepperbiff
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper, jeg brukte ferdig krydret pepperbiff i denne retten.
  3. Stekes i en blanding av olje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden. 
  4. Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
  5. Mens biffen hviler steker du tomatene og krydrer dem med salt og pepper.
Grønn Peppersaus
Oppskriften er til 4 porsjoner.
  • 4 dl kjøttkraft (vann og 1 beger kjøttfond/kjøttbuljong)
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss grønn pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 1-2 ss soppsoya eller mørk soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller vann.
  2. Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
  3. Knus grønn pepper grovt i en morter.
  4. Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter.
Skrap ut innmaten i potetene ♫♪
Bland potetblandingen godt sammen ♫♪

Klare til steking ♫♪
Sausen koker, steker biff ♫♪
Steker tomater ♫♪
Gratinerte fylte bakepoteter ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Sør Fron i Gudbrandsdalen ♫♪ Veien opp til hytta !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar